02 / 05 / 2024

Buca Kırklardaki kaçak konutlar yıkılıyor

Buca Kırklardaki kaçak konutlar yıkılıyor

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Bodrum'da kaçak inşa edilen villa yıkıldı!

Bodrum'un Akbük koyunda kaçak inşa edilen milyon liralık villanın yıkımı gerçekleşti. 

Pendik'te yıkılan kaçak yapıların yerine kreş yapılacak!

İBB, Pendik Dolayoba Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların yerine kreş inşa etmek için harekete geçti.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy'deki ormanlık alana yapılan kaçak evler kesinleşen mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

Eskiyen ve yıpranan yapıların envanteri çıkarılmalı, kaçak yapılar yıkılmalı!

Van’da yıkıma ve ölüme yol açan İran’ın Hoy kentindeki 5,9 büyüklüğündeki deprem, ülkedeki dayanıksız binaları tekrar gündeme getirdi. İMO Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini belirtti...

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

Gölcük'teki kaçak yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapıyla mücadelesine devam eden Gölcük Belediyesi, Merkez Mahallesi, 3.Sokakta yer alan kaçak binayı yıktı.

Aykut Erdoğdu Günkent Sitesi'ndeki villasında kaçak tadilat mı yaptı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu’nun kaçak tadilat yaptığı villasının yer aldığı Günkent Sitesi’nin başkanı eski CHP’li vekil İsmet Önder Kırlı, “Kaçak yapma” dedik ama dinlemedi" dedi...

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

İlyas Terzi'den Ayvacık'ta kaçak yapı inşaatı!

Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi'nin Ayvacık'ta devasa bir kaçak yapı yaptırdığı iddia edildi.Terzi "Yapı imar affından faydalandım ve ruhsatlı" sözleriyle kendini savundu.

'Kaçak yapıları meslek odaları denetlesin' önerisi!

''İstanbul’daki yapıların yüzde 60’ı mühendislik hizmeti görmemiş kaçak yapılar'' diyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların denetimi için meslek odalarının yetkilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Murat Kurum'dan 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kaçak' iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kaçak bir yapı" olduğuna ilişkin iddialar üzerine, Külliye'nin ruhsat ve iskan belgelerini gösterdi.

Buca Kırklardaki kaçak konutlar yıkılıyor Haberi

Buca Kırklardaki kaçak konutlar yıkılıyor

İzmir Buca'da geçmis senelerde muhtar tapusu belgesi adı altında satışı gerçekleştirlen arazilerdeki konutlar yıkıldı. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Buca’nın Kırklar mahallesinde, muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte sona gelindi. Verilen tebligat sonrası kaçak oldukları tespit edilen konutlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından yıkıldı.


İMAR BARIŞINDAN FAYDALANMAK İSTEDİLER

Mahkemeden çıkan karardan sonra evlerin tahliyesi başlatıldı. Geçmişte muhtarlık tüzel kişiliğine ait olan araziler, muhtar senediyle vatandaşlara satılmış ve satılan araziler üzerine evler yapılmıştı. Evi yapan vatandaşlar, İmar barışından faydalanmak istemiş doğru olmayan beyanda bulunmuş olup yapı kayıt belgesi alanlar olmuştu. Gelinen süreçte yapı kayıt belgeleri Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kabul edilmemişti.

VATANDAŞLAR ESKİ MUHTARDAN ŞİKAYETÇİ OLACAK

Bölgeden sorumlu güvenlik...