03 / 05 / 2024

Building as a Service sistemi

Building as a Service sistemi

PMI Summit Dijital Dünyada Projeler Konferansı'nda Defne Telekomünikasyon Proje Yöneticisi Erhan Ermişoğlu ''Servis Olarak Akıllı Binalar'' konulu sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Üşümezsoy Bolu depremi sonrası asıl tehlikeli illeri açıkladı! Buralar stres yükleyen yerler!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, dün gece Bolu’da meydana gelen 4.2 şiddetindeki deprem sonrası asıl tehlikeli yerleri açıkladı.

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye satıldı! 

Geçtiğimiz günlerde 17.5 milyon dolara satışa çıkartılan Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya satıldı.

Çiftçiler müjde! Türk Boğası Tümosan fiyatlarını tek tak açıkladı!

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte traktör fiyatları peş peşe açıklandı. Bu kapsamda Türk Boğası lakabıyla tanınan Tümosan'da fiyatlarını duyurdu.

Tarlasına traktör alacak çiftçiler müjde! Türk Boğası temmuz ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı!

Tarlasına ve bahçesine traktör almak isteyen çiftçiler temmuz ayı traktör fiyatlarını sorguluyor. Bu kapsamda Türk Boğası lakabı ile tanınan Tümosan Traktör fiyatlarını peş peşe açıkladı. İşte Temmuz 2023 fiyat listesi...

Türk Boğası haziran ayı fiyatlarını açıkladı! Tümosan Traktör fiyatları ne kadar?

Türk Boğası lakabı ile bilinen Tümosan Traktör'ün haziran ayı fiyatlarını açıkladı. Peki, Tümosan traktörler ne kadar? İşte güncel fiyat listesi...

'Gram altında rekor daha görünmedi' diyen uzman isim asıl rekoru açıkladı! Bu rakam ayaklarınızı yerden kesecek!

Altını bilen adam İslam Memiş seçimden sonra rekor kıran altın fiyatları için '' Gram altında rekor daha görünmedi'' diyerek asıl rekoru açıkladı! Bu rakam ayaklarınızı yerden kesecek!

Tarlasına traktör alacaklar dikkat! Türk Boğası fiyatlarını art arda açıkladı!

Türk Boğası lakabı ile tanınan Tümosan traktör fiyatlarını açıkladı. Peki, Tümosan traktörler ne kadar? Tümosan traktörler kaç TL? İşte güncel fiyat listesi...

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde inşa edilecek yeni konutlarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kurum, 100 bin konutun inşasına perşembe günü başlayacaklarını açıkladı. 

Çiftçilere müjde! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör Nisan fiyatlarını açıkladı! Traktörler bu ay ne kadar? 

Çiftçilerin dört gözle beklediği Türk Boğası Tümosan'ın Nisan ayı traktör fiyatları peş peşe açıklandı. Peki, Tümosan traktör Nisan fiyatları ne kadar, kaç lira? İşte 8 Nisan 2023 fiyat listesi...

ABD’li banka altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın

ABD’li banka Bank of America, altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı. Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın.

Altın için 'bunlar rekor değil' diyen Altının Piri İslam Memiş asıl rekoru açıkladı!

Altın fiyatları geçtiğiniz gün 2 bin dolar seviyesi ile rekor kırdı. Piyasalarda altın fiyatlarındaki rekor gündeme düşerken Altın için ''bunlar rekor değil'' diyen Altının Piri İslam Memiş asıl rekoru açıkladı!

Altının roket gibi fırlayacağı asıl tarih resmen açıklandı! Bu tarihi görenler şimdiden hazırlandı! Bu rakam bir ilk...

Altının rekor gibi fırlayacağı asıl tarih resmen açıklandı! Bu tarihi görenler şimdiden hazırlandı! Bu rakam bir ilk...

Building as a Service sistemi Haberi

Building as a Service sistemi


PMI Summit Dijital Dünyada Projeler Konferansı'nda Defne Telekomünikasyon Proje Yöneticisi Erhan Ermişoğlu ''Servis Olarak Akıllı Binalar'' konulu sunum gerçekleştirdi.


Ermişoğlu, sunumunda Avrupa Birliği destekli BaaS (Building as a Service) projesini tanıttı. Projenin hedeflerine, ARGE süreçlerine, BaaS Açık Bina Servis Platformunun çalışmalarına değinen Ermişoğlu, BaaS Value Network'e ve projede Defne'nin geliştirdiği akıllı tahliye servis senaryosunun getirdiği yeniliklere değindi.


BaaS İle Bina Sistemlerinde Daha Kolay Entegrasyon Sağlanacak


Bina sistemlerinde yaşanacak gelişmelere değinen Ermişoğlu "BaaS ile tedarikçi bağımlılığı ortadan kaldırılarak, bina içindeki ısıtma - soğutma, aydınlatma, yangın algılama, güvenlik gibi sistemler birbirleriyle şimdikinden çok daha kolay entegre olabilecek. BaaS'ın sunduğu Açık Bina Servis Platformu sayesinde bilişim firmaları bina yönetim pazarına kendilerini entegre edebilme fırsatı bulabilecek," dedi. Erhan Ermişoğlu sözlerine şöyle devam etti, "Binalardaki BaaS uyumlu...