17 / 05 / 2024

buildingSMART yapı değerlendirmesi

buildingSMART yapı değerlendirmesi

buildingSMART Türkiye, ‘openBIM ne işe yarar?’ başlıklı webinar serisi kapsamında şimdiye dek 5 toplantı düzenledi. buildingSMART Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Muhammed Maraşlı, tecrübelerin aktarılması ve fikir alışverişi için uzman isimlerle buluşmayı sürdüreceklerini belirtti. 

buildingSMART'ta geleceğin yapıları konuşuldu!

buildingSMART Türkiye, ‘openBIM ne işe yarar?’ başlıklı webinar serisinin ilk toplantısında ‘Bugünü inşa ederken, geleceği yaratmak’ konusunu değerlendirdi.

Siltaş Yapı'dan sektör değerlendirmesi! Konut projelerindeki başarının sırrı!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, yeni ev sahibi olmak isteyenlerin ve yatırımcıların konut satın alırken neye dikkat ettiklerini açıklayarak, önemli değerlendirmelerde bulundu.

İslam Memiş'ten son dakika durum değerlendirmesi! En çok kazandıranı açıkladı!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dakika durum değerlendirmesi yaptı.

DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin alım gücünün olağanüstü düştüğünün altını çizerek, asgari ücret değerlendirmesi yaptı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam değerlendirmesi! Vedat Bilgin yeni rakamları böyle duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Bu hikaye henüz bitmedi' diyerek asgari ücret ve emeklilere zam değerlendirmesi yaptı. Ekonomideki son verileri paylaşan Vedat Bilgin, 1 milyon 400 bin emekli başta asgari ücretle ev geçindiren milyonları ilgilendiren açıklamalar yaptı.

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Rusya, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri harekat sebebiyle sert ekonomik yaptırımlarla karşılaşırken, kripto dünyasından konuya ilişkin ilk değerlendirme yapıldı. 

Naci Görür'den Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan 'Kanal İstanbul deniz salyasını bitirecek' değerlendirmesine ilişkin konuştu.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlilik Belgesi Tebliği!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlilik Belgesi Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kağıthane'de kira ve taşınma yardımı yapılacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: "Yarın sabah 126 haneye, hane başı olmak üzere ilk yardımı yapacağız. Evlerin zeminin etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira, taşınma yardımı yapılacak" dedi...

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi... 

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi... 

buildingSMART yapı değerlendirmesi Haberi

buildingSMART yapı değerlendirmesi

İnşaat sektöründeki en önemli teknolojik gelişimlerden biri olan BIM (Building Information Modelling) yani Bina Bilgi Modellemesi’nin Türkiye’de kullanımının daha da yaygınlaşmasını planlayan buildingSMART Türkiye; sektörde bilgi ve deneyim paylaşımının önemine ve yararlarına olan gereksinimden yola çıkarak, Türkiye İMSAD ev sahipliğinde ‘openBIM ne işe yarar?’ başlığıyla webinar serisini hayata geçirdi. 

2020 Aralık'tan itibaren ‘Bugünü inşa ederken geleceği yaratmak’, ‘Proses Yönetimi’, ‘openBIM’in tasarım aşamasında kullanımı’, ‘openBIM’in yapım yönetimi aşamasında kullanımı’ ve ‘openBIM’in maliyet analizi aşamasında kullanımı’ başlıklarında gerçekleştirilen webinar serisine, uluslararası projelerde görevde bulunmuş alanında uzman isimler konuşmacı oldu.

buildingSMART Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Muhammed Maraşlı, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle dijital teknolojiler sayesinde sanal ortamda buluştuklarını dile getirerek, “‘openBIM ne işe yarar?’ webinar serisi kapsamında şimdiye kadar...