08 / 05 / 2024

bulgaristan euro

bulgaristan euro

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

Doların gücü Euro'yu da ezdi! Euro kurunda son dakika gelişmesi

Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a doğalgaz akışını kesmesinin ardından euro/dolar paritesi beş yıl aradan sonra ilk kez 1,06'nın altına geriledi. Paritedeki düşüşün Türkiye için de olumsuz etkileri bulunuyor.

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

Sarten Ambalaj 10 milyon Euro'ya Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını aldı!

Türkiye'deki 16 fabrikası ile bölgesel güç haline gelen Sarten Ambalaj, 10 milyon Euro yatırımla Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını satın aldı.

AB Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB), Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almak için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Nihai karar verildiği takdirde her iki ülkenin 3 yıl sonra Euro Bölgesi’ne geçmesi bekleniyor.

Macaristan ve Bulgaristan'a yatırım yapana vatandaşlık hakkı verilecek!

Macaristan 300 bin euro, Bulgaristan ise 512 bin euro karşılığında devlet tahvili alan yatırımcılara vatandaşlığın yolunu açıyor.

Garanti Koza Bulgaristan Projesi!

Garanti Koza Bulgaristan Projesi'nde 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Toplam yatırım bedeli 240 milyon Euro olarak belirlenen projede kişiye özel ödeme planı uygulanabiliyor.

Garanti Koza, Bulgaristan'da iki rezidans proje hayata geçirecek!

Gayrimenkul geliştirme şirketi Garanti Koza, Bulgaristan'ın başketi Sofya'da 240 milyon euro değerinde konut ve ticari kullanım alanları olan Kanyon projesi, rezidans, alışveriş merkezi ve eğlence parkından oluşacak.

Garanti Koza'dan Bulgaristan'a konut ve AVM yatırımı!

Yurtdışında şimdiye kadar onlarca projede müteahhit olarak yer alan Garanti Koza, yurtdışında, büyük bir projede ilk kez yatırımcı olarak yer alıyor. şžirket, Bulgaristan'da 100 milyon euro'luk (250 milyon lira) bir proje yatırımına başlıyor

Bulgaristan Crystal Apartments'ta 1.431 Euro taksitle!

Regnum'un Bulgaristan'ın ünlü kayak merkezi Bansko'da inşa ettiği Crystal Apartments'ta daireler 18 ay vadeli olarak satılıyor

Crystal Apartments'ta 36 bin 800 Euro'ya!

Türkiye dışında İngiltere ve Bulgaristan'da da konut projeleri geliştiren Regnum, ilk defa yurtdışındaki bir projesini Türkiye'de satışa çıkardı

Panorama Park Moda'da metrekaresi 5 bin Euro!

KADIKÖY Moda'da inşaatı tamamlanmış olan Panorama Park Moda'da dairelerin metrekaresi 5 bin ile 7 bin Euro arasıda değişiyor

Nişantaşı Residence'ta 260 bin Euro'ya! Hemen teslim son konut!

15 konuttan meydana gelen Nişantaşı Residence'ta kalan son konut 260 bin Euro'ya satılıyor

Bodrum Egeria Suites'te 125 bin Euro'ya! Hemen teslim!

Bodrum'da inşa edilen Egeria Suites'te fiyatlar 125 bin  Euro'dan başlıyor...

bulgaristan euro Haberi

bulgaristan euro

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi, Bulgaristan para birimi leva ve Hırvatistan para birimi kunanın avroya geçişte gerekli kriterleri yerine getirerek "bekleme odası" olarak adlandırılan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na (ERM2) girdiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada, söz konusu ülkelerin para birimlerinin mekanizma içerisinde yüzde 15 oranındaki kur dalgalanma bandına alındığı, 1 avronun 1,95583 Bulgar levası ve 7,53450 kuna olarak belirlendiği kaydedildi. Bu süreçten sonra, Bulgaristan ve Hırvatistan, mekanizmada en az 2 yıl bekledikten sonra avro para birimine geçebilecek.

Mekanizma hakkında

Avrupa Döviz Kuru Mekanizması (ERM2), üye ülke para birimleri arasındaki döviz kurlarının istikrarını sağlamak için gerekli çerçeveyi sağlıyor. Mekanizmada, avro kullanmayan AB üyesi ülke para...