20 / 05 / 2024

Bulgaristan hızlı treni

Bulgaristan hızlı treni

Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Hızlı Tren bileti fiyatlarına yüzde 30 zam! YHT bilet fiyatları uçtu! İstanbul, Ankara, Konya 13 Haziran fiyat listesi!

Ulaşımda dinmeyen zam yağmuru Yüksek Hızlı Treni de vurdu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yüksek Hızlı Tren bileti fiyatlarına zam yaptı! YHT biletleri bir gecede yüzde 30 zamlandı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara,İstanbul, Konya... İşte 13 Haziran 2022 fiyat listesi!

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

Çin'in yeni hızlı treni seferlerine başladı!

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlere başladı. Yeni uzun Fuxing hızlı treni Pekin-Şanghay arası seferini ilk kez bu Pazar günü gerçekleştirdi.

İstanbul–Edirne hızlı tren AB ile ortak yapılacak!

Başbakan Yıldırım, "İstanbul - Halkalı - Kapıkule hızlı treni yapımını biz AB ile müşterek yapmaya karar verdik" dedi...

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Hat, Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri Kocasinan'da son buluyor..

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Çin'in yeni yüksek hızlı treni ilk seferini yaptı!

Beijing ve Şangay arasında "Fuxing" (Rönesans) sınıfı yüksek hızlı treninin Pazartesi günü iki yönlü olarak hizmete girmesi, Çin'in hızla gelişmekte olan yüksek hızlı tren teknolojisine bir kez daha dikkatleri yöneltti.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi 3 yılda tamamlanacak!

İstanbul’la Edirne arasını 1 saate indirecek 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren’ projesi ile Halkalı istasyonundan başlayacak 11 duraklı hat, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.

Yüksek Hızlı Milli Tren 2018'de raylara inecek!

Türkiye'nin ilk Milli Yüksek Hızlı Treni için yapılan çalışmalar sürüyor. 17 Aralık 2013 tarihinde Ankara Garı'nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurulan Türkiye'nin ilk milli yüksek hızlı treninin 2018 sonunda raylarda olması hedefleniyor.

Bulgaristan hızlı treni Haberi

Bulgaristan hızlı treni

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.


Türkiye, Avrupa - Kafkasya - Asya Ulaştırma Koridoru (TRACECA) Hükümetler arası Komisyon Başkanlığını Tacikistan’dan devraldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın 11. TRACECA Hükümetler arası Komisyon Toplantısı’na başkanlık yaptı. İstanbul Beşiktaş’ta bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Ermenistan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Gagik Grigoryan da katıldı.


YENİ BAĞLANTILARI TAMAMLAYACAĞIZ


Toplantıda konuşan Bakan Lütfi Elvan, Türkiye’nin son dönemde gerçekleştirdiği ulaştırma yatırımlarından söz ederek, "Uluslararası trafiğe hizmet eden ana akslar üzerindeki yeni bağlantıları tamamlamaya ve özellikle sınır geçişlerindeki engelleri ortadan kaldırmaya öncelik verdik" dedi.


İSTANBUL’U BULGARİSTAN’A BAĞLAYACAK


YHT Marmaray’ı hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Elvan, "Bu yıl sonu itibariyle...