04 / 05 / 2024

Bulgaristan Türk turizmi

Bulgaristan Türk turizmi

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Bulgaristan'daki Türk yatırımlar 2,2 milyar doları aştı!

Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) tarafından ortak yatırım forumu gerçekleşti. Toplantıda, Bulgaristan'daki Türk yatırımların 2,2 milyar doları aştığı açıklandı.

Türk inşaat şirketleri Rusya'daki yatırımlarını raftan indirecek!

Türk turizmi ve inşaat sektörü Rusya krizinin çözülme yoluna girmesini sevinçle karşıladı. Özellikle zengin Ruslar'ın ilgisini çeken 'butik' projeler üreten inşaat şirketleri raftaki yatırımlarını indirmeye hazırlanıyor.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Türk firmaları kongre turizme odaklandı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'unu oluşturan ve kısaca "MICE" (Meeting - Incentive- Congress- Event) olarak bilinen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Bulgaristan'dan Türk turistlere vize kolaylığı!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor.

Bulgaristan kayak merkezleri Türk turist çekebilmek için vize kolaylığı sağlıyor!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor

Bulgaristan'daki Türk yatırımları için 3 Türk ticari teşkilatı birleşti!

Bulgaristan’da Türk yatırımlarını canlandırmak için düğmeye basıldı. 3 Türk ticari teşkilatı Türk büyükelçiliği bünyesinde tek çatı altında toplandı. Hedef, ticaret hacmini 5.2 milyar doların üzerine çıkarmak...

Türk turizminin yeni hedefi bir seviye daha atlamak!

Turist sayısında 32 milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin yeni hedefi, KOBİ'sinden tarım sektörüne kadar 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak.

Türk turizmi yeni yatırımlarla 44 yeni tahsis kazanacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak turizm tahsisleri ile büyük yatırımın Antalya'da olması bekleniyor. Yapılması planlanan tahsisler neticesinde Türk turizminin 44 yeni tahsis daha kazanması bekleniyor.

Bulgaristan Türk turizmi Haberi

Bulgaristan Türk turizmi

Avrupa’nın en ucuz kayak merkezlerine sahip olan Bulgaristan, kış turizmini artırmak için gözünü Türk turistlere dikti. Bulgaristan Turizm Bakanlığı, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı ile Türkiye’deki Bulgaristan elçilik ve konsolosluklarıyla yapılan görüşmeler sonucunda kış sezonu için Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlama kararı aldı.


Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’den kış sezonu boyunca gelecek turistlere ikili veya çoklu girişin yapılabildiği, sezonu kapsayan, üç aylık vize çıkartılacağını duyurdu. Ayrıca Bulgaristan hükümeti, konsolosluklarına talimat vererek, Bulgaristan’daki kayak merkezlerine gelmek isteyen Türk vatandaşlarına öncelik tanınmasını istedi.


12 kayak merkezi var

Sadece kış sezonu için geçerli olacak uygulamanın Türkiye’den gelen turist sayısını yüzde 10 arttırması bekleniyor. Bulgaristan bu yıl içinde kış turizmi için yüzde 4-5 büyüme hedefliyor.

Bulgaristan’a Schengen vizesi ile de girilebiliyor. Son iki yıl içinde kış...