05 / 05 / 2024

Bulgaristanın Hırvatistan ziyareti

Bulgaristanın Hırvatistan ziyareti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plenneliev, Hırvatistan 'ın başkenti Zagreb 'deki temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile bir araya geldi.

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Bitcoin'de dün hızlı yükselil bugün terse döndü!

Bitcoin rakamları, dün hızlı bir şekilde yükseliş ile 45 bin doların üzerinde artarak 21 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra, bugün haber akışlarının etkisi ile yükseliş terse döndü ve düşüşünü yüzde 9'un üzerine kadar taşıdığı açıklandı. İşte detaylar...

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'a 120 milyon euroluk beş yıldızlı otel! 202 yıllık Marashka binası 'Hyatt Regency' olacak!

Hırvatistan'daki Marashka fabrika binasını 2015 yılında satın alan Doğuş Grubu, binaya 120 milyon euro yatırımla 133 odalı beş yıldızlı ''Hyatt Regency'' markasıyla hizmet vermeye hazırlanıyor.

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını Hyatt oteli olarak bu hafta açıyor. Projede 160 konut, seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve çocuk alanları da yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Karanlığın Hızı Yamaha MT-10 SP fiyatları ne kadar? İşte Yamaha MT-10 SP 27 Ekim 2022 fiyat listesi!

Karanlığın Hızı olarak tanıtılan Yamaha MT-10 SP fiyatları ne kadar? İşte Yamaha MT-10 SP 27 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mirasın hükmen reddi davası nedir?

Reddi miras murisin ölümünden sonra kalan mirasın tamamının kanuni mirasçılar veya atanmış mirasçılar tarafından reddi anlamına geliyor. Peki, Mirasın hükmen reddi davası nedir? İşte tüm detaylar...

Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir?

Reddi miras; bir kimsenin ölümünden sonra kalan mirasın tamamının kanuni mirasçılar ya da atanmış mirasçılar tarafından reddini ifade ediyor. Peki, Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler..

Ruslar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Özellikle tatil yörelerine yönelen Ruslar ev satın alıyor ve siyasete atılıyor. Türkiye'deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran Ruslar, güney bölgelerde Rusça konuşulan mahallelerin oluşmasına neden oldu.

Fuzul Holding 2022'de konut yatırımlarını hızlandıracak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022 senesinde konut sektörüne yönelik yatırımlarını hızlandıracaklarını belirtti.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Bulgaristanın Hırvatistan ziyareti Haberi

Bulgaristanın Hırvatistan ziyareti

Şubat ayında cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Kitaroviç'i ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olan Plevneliev, mevkidaşı tarafından askeri törenle karşılandı.


Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki cumhurbaşkanı, Bulgaristan ile Hırvatistan arasında "sorun olmadığı" mesajı verdi.


Plevneliev, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2014 yılında yüzde 59 arttığına işaret ederek, aynı zamanda karşılıklı yatırımların da geliştiğini söyledi.


Diğer Balkan ülkelerinin AB üyesi olmasıyla tüm bu ülkelerde düzenin ve refahın sağlanacağını umduğunu belirten Plevneliev, "Ulaşım ve enerji alanlarında daha iyi bir bağlılık istiyoruz. Bölgede daha çok otoyol, hızlı tren ve doğal gaz hatları olması için ortaklaşa çalışacağız. Bölge, hepimizin ortak yurdu" ifadesini kullandı.


Plevneliev, Schengen'in siyasileştirilmesine izin verilmesinin hata olduğunu, Schengen'in siyasi bir proje olmadığını vurgulayarak, Schengen'e girmek için bekleyen Bulgaristan ve Romanya'nın teknik bakımdan AB üyesi bazı...