08 / 05 / 2024

Bunama hastasının devrettiği mal geri alınabilirmi

Bunama hastasının devrettiği mal geri alınabilirmi

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper demans hastası birinin hastalık dönemi içerisinde mal devretme olanağı olabilir mi sorusunun cevabına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Vestel egzama hastası kızın hayatını değiştirdi!

Vestel, en prestijli alerji kurumlarından Allergy UK'den onaylı, Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesiyle Londra'da yaşayan ağrılı egzama hastası 9 yaşındaki Daisy Ames 'in hayatını değiştirdi.

Akdeniz Belediyesi ATAŞ Rafinerisi'nin TOKİ'ye devrettiği lojmanlarda yıkımın durdurulmasını istedi!

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş başkanı Yüksel Mutlu, ATAŞ Rafinerisi' nin TOKİ' ye devrettiği lojmanlarda yıkım çalışmasının durdurulmasını isteyerek, alanda belediyelerinin çalışma yapması gerektiğini öne sürdü...

Bulvar 216'nın yeme içme sektörü temsilcilerine özel galası yarın!

Bulvar 216'nın yeme içme sektörü temsilcilerine özel galası yarın yapılacak. Ev sahipliğini Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’ın yapacağı galada, gastronomi ustası Osman Serim’de bir sunum yapacak.

10 yıllık kiracının tahliyesi için bildirim süresi!

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ve kiracılık ilişkilerini düzenleyen Borçlar Kanununa göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını çıkarabilecek. İşte 10 yıllık kiracının tahliyesi için bildirim süresi..

Yabancıların taşınmaz satın alma işlemleri rehberi!

Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den gayrimenkul satın alma işlemleri ve kanuni sınırlandırmalara Yabancıların taşınmaz satın alma işlemleri rehberi kapsamında yer veriliyor. İşte Yabancıların taşınmaz satın alma işlemleri rehberi...

Moody's Türkiye'nin kredi not görünümünü değiştirdi!

Moody's Türkiye'nin kredi not görünümünü değiştirdi. Moody' s, Türkiye'nin kredi not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi. Moody's Türkiye'nin kredi notunu " Baa3 " olarak teyit etti.

TOKİ sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti. Sivil mimarinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından yapılan bu hamle Isparta için de önem arz ediyor.

M1 Merkez Adana AVM'de Ağır Otizmli Çocuklar Farkındalık Günü etkinliği yapıldı!

M1 Merkez Adana AVM'de Ağır Otizmli Çocuklar Farkındalık Günü etkinliği yapıldı. M1 Merkez Adana AVM ziyaretçilerinin çocuklarına yüz boyama, balon dağıtımı ve boyama etkinlikleri de yapıldı.

Denge Yatırım piyasa danışmanını değiştirdi!

Denge Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Denge Yatırım piyasa danışmanını değiştirdi. Şirket, Piyasa Danışmanı olarak Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. görev yapacak.

Kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

1 Mart itibariyle başlayan kira gelir vergisi beyanname verme süresi, Maliye Bakanlığı tarafından açıklamaya göre uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

Anadolu Sigorta merkez binasının hem yerini hem de tasarımını değiştirdi!

Günümüz çalışma kültürüyle birlikte değişen ofis algısı, firmaların kendi merkezlerine daha farklı bir gözle bakmasını tetikliyor. Anadolu Sigorta da bu değişimi köklü bir şekilde hissederek merkez binasının hem yerini hem de tasarımını değiştirdi...

Kentsel dönüşüm için kredi veren bankalar!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında konutu riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira ve kredi konusunda yardım ediyor. İşte kentsel dönüşüm için kredi veren bankalar bu haberde...

Binali Yıldırım Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalini inceledi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde yatırımının yapılmasını sağladığı Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalini inceledi.

Bunama hastasının devrettiği mal geri alınabilirmi Haberi

Bunama hastasının devrettiği mal geri alınabilirmi

Dayım 77 yaşında iken sahibi bulunduğu arsayı bir kamu görevlisine ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile devretmiş. Ancak bu tarihlerde demans (bunama) hastalığı vardı ve uzun zaman bizler kendisine baktık. Ancak yazılı bir bakım sözleşmesi görülmemiştir. Sadece ölümüne üç ay kala bu kamu görevlisi bu arsaya ev yapmış ve bir odasında dayıma bakmıştı. Bu durumda arsayı geri almak için dava açabilir miyiz? Açsak kazanabilir miyiz? • F.U. 


Bir dava açılacak ise önce hukuki vasfının belirlenmesi şarttır. 77 yaşındaki dayınızın ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptığını söylemenize rağmen yazılı bir sözleşmeye olmadığını da söylüyorsunuz. Sözle ölünceye kadar bakma sözleşmesi olmaz. Yazılı bir ölünceye kadar bakma sözleşmesi yok ise ve buna rağmen bir kimse malını bir başkasına vermişse bu bağışlamadır. Şayet durum bu ise...