02 / 05 / 2024

Bursa Dağyenice Termal Turizm Merkezi

Bursa Dağyenice Termal Turizm Merkezi

Bursa, 5’inci Bölge teşviklerinden yararlanmak için harekete geçti. Valilik, inşaat çalışmalarına 2013’te başlanması planlanan Dağyenice Termal Turizm Merkezi ile Misi Köyü’nü entegre ederek turizm bölgesine dönüştürmek için resmi başvurusunu yaptı.

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis!

Bursa’nın şifalı suları, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizme kazandırılacak. Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis inşa edilecek.

Suudi Prens Bursa'da yatırım için arazi baktı!

Bursa İnşaat Fuarı'na katılan Suudi Prens Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud BTSO'nun 16 makro projesinden biri de olan, Bursa'da yaklaşık 1,5 milyar dolarlık Sağlık Serbest Bölgesi için yetkililerle görüştü ve arazi baktı.

Suudi Prens Bursa’da 1.5 milyar dolarlık sağlık şehri kuracak!

Bursa İnşaat Fuarı'na katılan Suudi Prens Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud; BTSO’nun 16 makro projesinden biri de olan, Bursa’da yaklaşık 1.5 milyar dolarlık Sağlık Serbest Bölgesi için yetkililerle görüştü ve arazi baktı.

3T Teknoloji Merkezi Bursa'da açıldı!

Dünyanın önemli teknoloji ve Ar-Ge oluşumları arasında yer alan RWTH Aachen Üniversitesi’nin 350 milyon euro’luk yıllık cirosu olan ITA araştırma merkezinin yüzde 100 iştiraki olan 3T Teknoloji Transfer Merkezi, Türkiye merkezini Bursa’da açtı.

Bursa’da konut arzı kentsel dönüşümle artacak!

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, hedeflerinin Bursa’da konut talep ve arzını başa baş götürmek olduğunu ifade ederek, “Bursa’da konut arzı ancak kentsel dönüşüm ile artacaktır” dedi.

Bursa'da 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak!

Büyükşehir Belediyesi, Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisinin yapımı için düğmeye bastı. Bursa’da, arıtma tesislerinde biriken atık çamurların yakılması sırasında açığa çıkacak ısıdan üretilecek elektrikle 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak.

Bursa'da Ev ile Stil Fuarı düzenlenecek!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa işbirliğinde Bursa'da, alanında Türkiye'nin "ilk ve tek" fuar olan "Ev&Stil Fuarı" düzenlenecek.

Bursa'da Tabakhaneler bölgesi dönüşüme girdi!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da yıllardır kangren halini alan ve bir türlü dönüştürülemeyen Tabakhaneler bölgesinin rehabilite edilmesine yönelik çalışmaları başlattı.

Foresta Balat Evleri Bursa'da yaşam başlıyor!

Bursa’da inşaat sektöründe nitelikli projelere imza atan Alpiş Group tarafından 2013 yılı Eylül ayında temeli atılarak inşaatına başlanan ve 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Foresta Balat Evleri’nde yaşam başlıyor.

Bursa'da kentsel dönüşüm seçimlerden sonra başlıyor!

Milletvekili Hüseyin Şahin, Haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra Bursa'da Kentsel Dönüşüm hamlesi başlatılacağını söyledi.

Bursa'da seçimlerden sonra kentsel dönüşüm başlayacak!

AK Parti Bursa Milletvekili Şahin, seçimlerin hemen arkasından Bursa'da kentsel dönüşüm hamlesi başlatılacağını belirterek, herkesin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Araplar Bursa'da turizm ve emlak sektörünü canlandırdı!

2014 yılında kente gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa'da emlakçılığa da başladılar.

Bursa Dağyenice Termal Turizm Merkezi Haberi

Bursa Dağyenice Termal Turizm Merkezi

Bursa Valiliği, 19 Haziran 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu karan ile yayınlanan teşviklerden yararlanmak için harekete geçti. Valilik inşaat çalışmaları 2013 yılında başlayacak Bursa Dağyenice Termal Turizm Merkezi ile Misipoli Manastın, çivit mavisi evleri, asma yaprağı, misket üzümü ve şarabı ile tanınan Misi Köyü’nü entegre ederek turizm bölgesine dönüştürmek için resmi başvurusunu yaptı.

 

Birinci teşvik bölgesinde bulunan Bursa’nm turizm konusunda istediğini alamadığına dikkat çeken Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa’daki turizm merkezlerini bölge kimliğine kavuşturmak için 5’inci bölgenin teşviklerinden yararlanmak istediklerini vurguladı. Türkiye’de turizm merkezi ve turizm bölgesi uygulamalarının olduğunu ifade eden Harput, turizm merkezi uygulamalarının sadece tabiat ve deniz gibi doğal bölgeleri içerdiğine işaret etti. Turizm bölgesinin ise tarihi alanlarını içine aldığını kaydeden Harput, “Teşvik kararnamesinde turizm bölgeleri yardımları 5’inci Bölge içinde yer alıyor. Bursa’da 3 turizm merkezi var. Bunlardan bir...