08 / 08 / 2024

Bursa Deprem Yalıtımı Uygulaması

Bursa Deprem Yalıtımı Uygulaması

“Sismik İzolasyon Çalıştayı Ön Toplantısı”, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) hamiliğinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Su yalıtımı olmayan binaya izin yok!

Deprem tehlikesi altında bulunan Türkiye'de yapı ömrü ve dayanıklılığı açısından büyük öneme sahip su yalıtımı konusunda önemli bir adım atıldı. 

Şehir hastanelerinin yalıtımında ODE tercih ediliyor!

ODE Yalıtım, Türkiye’nin en büyük projeleri Ankara Bilkent, Adana, Kayseri, Eskişehir ve Bursa Ali Osman Sönmez hastanelerinin ısı ve su yalıtımında ODE ürünleri kullanılıyor.

Su yalıtımı yapılması binaların depreme dayanıklılığını artırıyor!

Binalarda su yalıtımı yapılarak, deprem gibi afetlerde can kayıplarının yüksek oranda önlenebileceği bildirildi. Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutuyor.

Binalarda su yalıtımı deprem riskini azaltıyor!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, " Su yalıtımsız binalar, depremde yer bir olup can alıyor. Su yalıtımı yapılmış olsaydı, Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64'ü ayakta kalacaktı" dedi..

Binalarda su yalıtımı deprem riskini azaltıyor!

Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutulurken, yüzölçümünün yüzde 92’si deprem kuşağında olan Türkiye’de böyle bir zorunluluğun bulunmamasının afetlerde yıkım riskini artırdığını ifade ediyor.

Gülay Dindoruk: Deprem için en önemli adım su yalıtımı!

Deprem için en önemli adım su yalıtımı. Su yalıtımı, suya ve de suyun olumsuz etkilerine karşı yapıların ekonomik kullanım ömrünü uzatırken, deprem sonucu yıkılmaların en önemli nedeni olan korozyonu da önlüyor.

Altuğ Akbaş: Binaların en önemli deprem kalkanı su yalıtımı!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Korozyon nedeniyle yapılarımız depreme karşı dayanıksız hale geliyor. Oysa su yalıtımı yapılmış bir bina, hem korozyona karşı senelerce direniyor hem de depremin yıkıcı etkilerine karşı korunmuş oluyor” dedi.

Su yalıtımı olmayan bina depreme karşı direnç gösteremiyor!

Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, 17 Ağustos deprem haftasına özel yaptığı açıklamada, "17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra yapılan incelemelerde yıkılan binaların yüzde 64'ünde su yalıtımı olmadığı görüldü.

Emrullah Eruslu: Su yalıtımı olmayan bina depreme karşı direnemiyor!

Emrullah Eruslu, 17 Ağustos deprem haftasına özel yaptığı açıklamada, “17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra yapılan incelemelerde yıkılan binaların yüzde 64’ünde su yalıtımı olmadığı görüldü.'' dedi.

Bursa Deprem Yalıtımı Uygulaması Haberi

Bursa Deprem Yalıtımı Uygulaması

İMSİAD AR-GE Komisyonunun bünyesinde yürütülen birçok çalışmadan biri olan sismik izolasyon konusunun masaya yatırıldığı toplantı Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ev sahipliğinde gerçekleşti.


Toplantıya İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Andıç, Yönetim Kurulu üyeleri Gürol Ferik, Hüseyin Kul ve İMSİAD AR-GE Komisyonu üyeleri başta olmak üzere Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenleri, Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi akademisyenleri, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, Elektrik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası temsilcileri, TÜBİTAK yetkilileri ve Deprem İzolasyon Derneği yetkilileri katıldı.


Toplantıda konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Andıç, Bursamıza ve ülkemize daha nitelikli yapılar kazandırabilmek ve arifesinde olduğumuz kentsel dönüşümü nitelikli şekilde gerçekleştirilebilme hedefiyle, İMSİAD bünyesinde çeşitli komisyonlar kurduklarını ve...