06 / 07 / 2024

bursa Doğanköy imar planı

bursa Doğanköy imar planı

Nilüfer Belediyesi'nin Başkanı Mustafa Bozbey, Aydınlık'a şu bilgileri verdi. "Doğanköy sınırları içinde kalan bir köy arazisiydi. Biz Diyanet İşleri'nin hazırladığı projeye imar izni vererek destekledik...

1941 yılında Kadıköy imar hazırlığı! Dükkanlar yıkılacak, Moda yolu baştan yapılacak!

1941 yılında, Kadıköy imar planına yönelik çalışmalar kapsamında dükkanlar yıkılacak ve Moda yolunun tadilatı yapılacakmış.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

2022 gayrimenkul sektörü için yeniden doğuş yılı olacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu sektörle ilgili yaptığı önemli açıklamada 2022'nin gayrimenkul ve diğer sektörler için yeniden doğuş yılı olacağına inandığını söyledi.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Bursa Gemiç köyünde kurulan tesisin imar planı iptal edildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 sene sonra iptal edildi

Çekmeköy imar planlarına akılcı çözümler gerekli!

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, Çekmeköy imar planları konusunu kaleme aldı. İşte Demir'in "Çekmeköy imar planlarına akılcı çözümler gerekli" başlıklı yazısı...

Halk GYO Bursa binası 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Bursa binası 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Bursa Demetevler mahallesinde yıkım tedirginliği!

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Demetevler mahallesinde, yeni imar yapılanması gündeme geldi. Bölgede vatandaşların evlerinin yıkılacağı söyleniyor.

Bakanlıktan Bursa Yıldırım'a imar desteği!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yıllardır kangren haline gelen imar sorunun çözümü için yoğun bir çaba harcayan Yıldırım Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek geldi.

bursa Doğanköy imar planı Haberi

bursa Doğanköy imar planı

Nilüfer Belediyesinin DSP'li Başkanı Mustafa Bozbey, Aydınlık'a şu bilgileri verdi. "Doğanköy sınırları içinde kalan bir köy arazisiydi. Köy İhtiyarlar Heyeti, bu araziyi Diyanet İşlerine bağışlamış. Diyanet İşleri de proje hazırladı, biz de projeye imar izni vererek destekledik. 


Herhangi bir ayrım yapılmadan dinimizin öğretilmesi faydalıdır, dedik. Ulaşım için de yol talep ettiler, onu da yaptık. Yakın bir mesafeydi, ulaşım için bunu yaptık. Zaten belediye için imarlı arazilerin tümüne yolların yapılması gerek, talep vardı, yerine getirdik." 


Aydınlık...