29 / 04 / 2024

Bursa dönüşüm en büyük engel

Bursa dönüşüm en büyük engel

Bursa’da Kentsel Dönüşüm Rüzgârı panelinde, katılımcılar kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin hak sahipleri olduğu noktasında birleşti. Sürecin vatandaşa doğru anlatılmasının önemine dikkat çekildi.

Bursa'da kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz, bugünkü köşesinde Bursa'nın deprem riskini ve kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün 'Deprem ve onun en çok etkileyeceği çarpık kentleşme bir Türkiye gerçeği' başlıklı yazısı...

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Geçirdiği koronavirüs hastalığı nedeniyle bir süredir dinlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları için sahaya iniyor.

Bursa Yıldırım'da planlı dönüşüm başladı!

660 bin nüfusuyla Bursa’nın en büyük ilçelerinden olan Yıldırım'da, göçün de etkisiyle oluşan çarpık kentleşmeye çözüm aranıyor. Bu kapsamda ada bazlı dönüşüme örnek olacak Mevlana Mahallesi’nde TOKİ desteği ile gerçekleştirilecek ‘7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar yapılıyor.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Kentsel dönüşüm en az terör kadar önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum kentsel dönüşümün en az terörle mücadele kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, tüm illerde bu sürece destek olacaklarını söyledi...

Kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak!

İstanbul Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından İstanbul'daki riskli binalar için harekete geçirildi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak....

Bursa'nın en önemli sorunlarından biri kentsel dönüşüm!

Bursa'nın en büyük sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Bursa’nın en önemli değeri olan çarşı bölgesinin parlatılması gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir'in hedefi sağlıklı dönüşüm!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada şehrin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşümün değerlendirildiği toplantıda, sağlıklı bir şehir oluşturmak amacıyla titizlikle çalıştıklarını belirtti.

İstanbul'da dönüşüm en hızlısı Ümraniye'de!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği İstanbul’da, 85 bin konutun yenilendiği Ümraniye, şehirde en fazla konutun dönüştüğü ilçe oldu.

Kentsel dönüşüm en hızlı İstanbul’da ilerliyor!

Kentsel dönüşüm en hızlı İstanbul’da ilerliyor. İstanbul’da özellikle eski semtleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan etmesi ile başlayan süreç, kimi bölgelerde de maliklerin binalarında hasar tespiti yapması ile başlıyor.

Bursa'daki dönüşümde en büyük engel hak sahipleri!

Bursa’da Kentsel Dönüşüm Rüzgârı panelinde, katılımcılar kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin hak sahipleri olduğu noktasında birleşti. Sürecin vatandaşa doğru anlatılmasının önemine dikkat çekildi.

Mehmet Geldi'den Erzurum Büyükşehir'e dönüşüm övgüsü!

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in şehirde kentsel dönüşümü en iyi ve örnek çalışmalarla hayata geçirdiğini ifade etti.

Bursa dönüşüm en büyük engel Haberi

Bursa dönüşüm en büyük engel

Bursa’da Kentsel Dönüşüm Rüzgârı panelinde, katılımcılar kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin hak sahipleri olduğu noktasında birleşti. Sürecin vatandaşa doğru anlatılmasının önemine dikkat çekildi.


Bursa'da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın ilk panelinde inşaat sektörünün aktörleri ile yerel yöneticiler ve bakanlık yetkilileri dönüşümde tıkanan noktaları tartıştı. Moderatörlüğünü SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun yaptığı "Bursa'da Kentsel Dönüşüm Rüzgârı" panelinde katılımcılar kentsel döşümün önündeki en büyük engelin hak sahipleri olduğu noktasında birleşti. Vatandaşlara sağlıklı yaşam mı servet mi noktasında kentsel dönüşümün doğru anlatılması gerektiği fikri öne çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, lodosuyla ünlü Bursa'nın kentsel dönüşümde bir türlü rüzgar gibi esmediğini belirterek, "Kentsel dönüşüm burada yavaş ilerliyor ancak yerel yönetimler canla...