08 / 05 / 2024

Bursa dönüşüm mahalleleri

Bursa dönüşüm mahalleleri

Bursa, hem coğrafi konumu itibarıyla hem de sosyo-ekonomik yapısıyla önemli bir cazibe merkezi konumunda bulunuyor. Artan nüfusun konut ihtiyaçlarıyla birlikte kentsel dönüşümün gereklilikleri noktasında kentte inşaat sektörü de giderek önem kazanıyor.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini 9 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Bursa Teoman Özalp Parkı’nda dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler ve Bağlarbaşı Mahallelerine hizmet veren fakat 10 yıldır atıl haldeki amfi tiyatrosu ile günümüzde ihtiyacı karşılayamayan 110 dönümlük Teoman Özalp Parkı’nda dönüşümü başlatıyor.

Bursa Ekonomi Gazetecileri kentsel dönüşümü konuştu!

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen panelde kentsel dönüşüm konuşuldu. Panelde yer alan konuşmacılar kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da kira fiyat artışını değerlendirdi. Taşdemir, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

Bursa'nın en önemli sorunlarından biri kentsel dönüşüm!

Bursa'nın en büyük sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Bursa’nın en önemli değeri olan çarşı bölgesinin parlatılması gerektiğini söyledi.

Bursa'da öncelikli sorun ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Bursa'nın birinci sorununun trafik olduğunu söyleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Ardından kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik, turizm ve birlikte yönetim geliyor'' dedi.

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm Bursa'nın kanayan yarası!

Bursa Cumhuriyet Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisine aktarılan meselelerin başında kentsel dönüşümün geldiğini söyledi. Bozbey, "Kentsel dönüşüm çalışmaları Bursa'nın kanayan yarası oldu" diye konuştu.

Bursa'da kentsel dönüşüm bilmecesi!

Bursa'da 270 binanın akibetinin ne olacağı merak konusu oldu. Bölgede dönüşümün nasıl sağlanacağı ise adaylar tarafından açıklanmayı bekliyor.

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi dahilinde 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediğini söyleyerek inşaat firmasını protesto etti.

Bursa Büyükşehir'in hedefi sağlıklı dönüşüm!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada şehrin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşümün değerlendirildiği toplantıda, sağlıklı bir şehir oluşturmak amacıyla titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Bursa'nın kentsel dönüşüm sorunu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Nilüfer'in kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Bursa'da kentsel dönüşüm takası!

Bursa Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılı kentsel dönüşüm projesi başlatan Osmangazi Belediyesi, yeni projedeki daireleri şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sahasına taşıyıp, lojmanlarla takas edecek.

Bursa dönüşüm mahalleleri Haberi

Bursa dönüşüm mahalleleri


İMSİAD olarak, tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurma noktasında gayretimiz var. Bu kapsamda hem Uludağ Üniversitesi hem de Bursa Teknik Üniversitesi ile işbirliklerimiz devam ediyor, inşaat sektörünün önde gelen isimlerini öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Öğrencilerimizi şantiyelere ve iş sahalarına götürerek, kendilerini pratikte de geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Kurulan komisyonlar neticesinde sektöre ve üyelerimize daha çok fayda sağlamak adına sanayici müteahhit buluşmaları organize ediyoruz. 


Dikey yapılaşma kentte gündeme gelebilir 

Bursa'nın her anlamdaki çekiciliği kente karşı ilgiyi arttırırken göçler ve yoğunlaşan nüfus, Bursa'da Türkiye ortalamasının üzerindeki bir konut satışını da beraberinde getiriyor. Türkiye istatistik Kurumu verilerine göre; bu yılın ilk çeyreğinde Bursa'da toplamda 13 bin 201 adet konut satıldı. Söz konusu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 4.2'lik artışı ifade ediyor. Ayrıca ilk cçeyrekte...