20 / 05 / 2024

bursa emsal bedeli

bursa emsal bedeli

Kentsel dönüşümde rant olmadığını, aksini iddia edenlerle her platformda kamuoyuna açık bir şekilde tartışabileceklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 0.50 emsal artışı yöntemiyle yenileneceğini yineledi.

Gemlik Belediyesi arsa ve depolama alanı satacak! Bursa Gemlik'te arsa arayanlar dikkat!

Bursa İli Gemlik Belediye Başkanlığı, Gemlik'te arsa ve depolama alanı satacak. Söz konusu gayrimenkullerin tahmini bedeli 48 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Emsal Tasarım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emsal Tasarım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Aydın tarafından kuruldu.

Milyonlarca kişi ödüyor! İşte kira geliri vergisinde emsal bedel ayrıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emsal kira bedeli üzerinden beyanname verilmesini kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Emsal kira bedeli üzerinden beyan' başlıklı yazısı...

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 

Emsal kira bedeline göre beyanname!

Kira geliri vergisinde binalarda ve arazide emsal kira bedeli, söz konusu yer için yetkili özel mercilerce veya mahkemece tespit edilmiş bir kira bedeli mevcutsa bu tespit edilmiş değer olarak belirtilir. Peki emsal kira bedeline göre beyan nedir?

Yargıtay'dan emsal miras kararı! 

Bursa'da kayınpederinden miras kalan arsayı satarak parasını harcayan damat, eşinden boşandı. Olay mahkemeye taşındı. Yargıtay, mahkemenin damat paranın yarısını iade etmeli' kararını bozdu ve emsal bir karar aldı. 

AVM’ler ve emsal kira bedeli!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; gayrimenkuller emsalinden daha düşük bir bedelle veya bedelsiz olarak kiraya verilmemesi karine olarak kabul ediliyor. Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugünkü köşe yazısında AVM'lerdeki emsal kira bedellerini kaleme aldı.

Bursa Milli Emlak'tan 10.9 milyon TL'ye 2 arsa!

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Uludağ Emlak Müdürlüğü, Osmangazi ilçesinde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 10 milyon 936 bin 500 TL olarak belirlendi. 

Bursa'da 20.7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Bursa 4. İcra Dairesi, Nilüfer'de arsayı satıyor. Gayrimenkulün ihale bedeli 20 milyon 718 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Kinderwelt Anaokulu icradan 8.3 milyon TL'ye satılıyor!

Bursa 14. İcra Dairesi, Nilüfer ilçesinde bulunan 3 katlı anaokulu olarak kullanılan binayı icradan satışa çıkardı. Söz konusu binanın satış bedeli 8.3 milyon TL olarak belirlendi.

Yargıtay'dan kiracı ve mülk sahibi için emsal karar!

Bursa'da, kiracı ile mülk sahibi arasında 7 yıldır devam eden alacak davasına son noktayı Yargı koydu. Yargıtay, bilirkişi raporlarına yönelik emsal bir karar verdi.

Bursa Vakıflar'dan yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Osmangazi İlçesi, Selçukhatun Mahallesi’nde yapım karşılığı kiralama modeli çerçevesinde uzun süreli kiralama ihalesi yapacak. İhalenin bedeli 4 milyon 586 bin 268,95 TL olarak belirlendi.

Bursa'da 5.2 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

Bursa 10. İcra Dairesi Osmangazi İlçesi Orhanbey Mahallesi'nde bulunan dört katlı dükkanı satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

bursa emsal bedeli Haberi

bursa emsal bedeli

Kentsel dönüşümde rant olmadığını, aksini iddia edenlerle her platformda kamuoyuna açık bir şekilde tartışabileceklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 0.50 emsal artışı yöntemiyle yenileneceğini yineledi.

Başkan Altepe, kendi aralarında anlaşarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 0.50 emsal artışıyla kentsel dönüşüm kararı çıkartan Nilüfer Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir bürokratlarının da yer aldığı ziyarette depremlerin binalarda oluşturduğu hasarları kontrol eden Başkan Altepe, site sakinlerinden talepleri yönünde bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da özellikle 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yoğunlaşan riskli yapı stoğunun turizm sektörüne verilen 0.50 emsal artışıyla minimize edileceğini söyledi. Bu alandaki ilk girişimi Nilüfer Sitesi’yle başlattıklarını, binaları yıkarak sağlam şekilde yeniden inşa etmenin önünü açtıklarını belirten Başkan Altepe, “Emsal artışı vererek dönüşme konusundaki uygulamaları turizm sektöründe gerçekleştirdik....