05 / 07 / 2024

Bursa İl Başkanlığı termik santral raporu

Bursa İl Başkanlığı termik santral raporu

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı Teknik Komisyonu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ne (DOSAB) kurulması planlanan 49,9 MW'lık termik santral hakkındaki ön değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı! Yüksek maaşlı tam 2 bin personel alınacak! Birçok ilde alım yapılacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2022-2023 yılı KPSS puanı esas alınarak en az 22 bin TL maaşla çalışacak 2 bin memur alınacağını açıkladı. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan ilanda, alınacak memurların 650'sinin İstanbul, 211'inin Ankara ve 100'ünün İzmir'de istihdam edileceği aktarıldı.

EGM Polis Akademisi Başkanlığı personel alım ilanını duyurdu! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı çeşitli birimlere Profesör, Dr. Öğretim Üyesi, Öğr. Gör. ve Arş. Gör. alımı yapılacak. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Gelir İdaresi Başkanlığından 2000 kişilik personel alımı! İşte yazılı sınavın tarihi açıklandı

Gelir İdaresi Başkanlığı kısaca GİB bünyesinde çalışmak üzere 2023 yılı için 2000 kamu personel alımı konusunda açıklama yaptı. Başvurular başladı. Alımların yazılı sınav ile yapılacağı duyuruldu.

İstanbul, İzmir ve Kütahya'da 7 gayrimenkul satılıyor! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul, İzmir ve Kütahya illerinde yer alan 7 gayrimenkulü satılıyor. İşte fiyat ve büyüklükleri...

Evim Mağdurları AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak!

21 faizsiz konut şirketinin mağdurları 19 Aralık tarihinde AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak.

Bitlis Encümen Başkanlığı'ndan 15.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Tatvan İlçesi Benekli Köyü'nde bulunan 184 bin 460,90 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 15 milyon 680 bin TL'ye ihale edilecek. 

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı'ndan 32.5 milyon TL'ye satılık otel!

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı, Merkez ilçesi Hasanbey Mahallesi'nde bulunan beş katlı otel, bahçe ve otoparkı 32 milyon 500 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 6 Mayıs 2021 günü gerçekleşecek.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Darülaceze Başkanlığı'ndan Adalar'da 8 milyon TL'ye satılık köşk!

Darülaceze Başkanlığı, Adalar İlçesi, Kınalı Ada Mahallesi'nde bulunan köşk ve müştemilatını 8 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün 10 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Yeniden Refah Partisinin Bartın İl Başkanlığı binası açıldı!

Yeniden Refah Partisinin Bartın İl Başkanlığı binası açıldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açılış için geldiği şehirde vatandaşlara seslendi.

Abdülkadir Akkuş, DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı'na seçildi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı görevine, Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş seçildi...

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığı'na Güçlü Batkın getirildi!

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığı'na Güçlü Batkın getirildi. 2005 yılından bu yana TAV Havalimanları Holding'de farklı görevler üstlenen Güçlü Batkın, görevi Bora İşbulan'dan devraldı...

Bursa İl Başkanlığı termik santral raporu Haberi

Bursa İl Başkanlığı termik santral raporu

CHP Bursa İl Başkanlığı, Demirtaş'a yapılması planlanan termik santrali çevre ve halk sağlığı açısından doğru bulmadıklarını açıkladı. 


Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı Teknik Komisyonu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ne (DOSAB) kurulması planlanan 49,9 MW'lık termik santral hakkındaki ön değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, "Enerji üretiminde ülkemizin dışa olan bağımlılığı azaltılmalı ve öz kaynaklardan yararlanılmalıdır. 


Sanayicimizin ekolojik denge dikkate alınarak üretim -ucuz enerji, istihdam, yatırım- maliyetlerinin düşürülmesi konusunda yapacağı yatırımları destekliyoruz" denildi. 


TEORİ VE PROJE TEZAT 


Santralin çevreyi olumsuz yönde etkilememesi, emisyon değerlerinin dünya ve Türkiye'deki standart değerlerin altında olması, baca gazı arıtma ve desülfürüzasyon çalışmalarının mutlaka yapılmasının vurgulandığı raporda,"Bugüne kadar yapılanlara bakarsak, 'teorideki proje ile uygulamanın hiçbir zaman tutmadığı' gün gibi aşikârdır. Bu konuda sayısız örnekler bulunmaktadır. Şu an bölgede ne kadar...