29 / 04 / 2024

bursa ineögl yıkım tepkisi

bursa ineögl yıkım tepkisi

Orhaniye Mahallesi 2. Çömlekçi Çıkmazında Belediye tarafından yol ve yeşil alan yapılacağı gerekçesiyle evinin bahçesindeki garajı yıkılan vatandaş, yıkım ekiplerine tepki gösterdi.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Bursa Osmangazi'de yanmış binanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yanan bir binanın yıkım işlemleri gece geç saatlerde gerçekleşti. 

Yıkım yönetmeliği için çalışmalar başladı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yıkım yönetmeliğine dair çalışmalarının başladığını duyurdu. Kurum, yıkım yönetmeliğinin içeriğine dair bilgiler de paylaştı. 

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Avcılar’da yıkımına başlanan binalara kapılı bariyer engeli!

Avcılar Merkez Mahallesi’nde yıkım kararı alınan bir binada bulunan kapılar tek tek sökülüp, araç ve yaya trafiğine tehlike yaratmaması için daha önce de olduğu gibi yine kapılı bariyerler oluşturuldu.

Bursa'da kaçak yapı yıkımında gerginlik!

Bursa Yıldırım'da kaçak bir yapının yıkımı esnasında yaşanan arbedede, polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

İnegöl'de tehlikeli yıkım! Demir toplamaya çalıştılar!

Bursa İnegöl'de, 2 katlı binanın yıkımı sırasında bazı fırsatçılar tehlikeye aldırış etmeden demir toplamaya çalıştı. Canlarını hiçe sayan yaklaşık 20 kişiyi görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

bursa ineögl yıkım tepkisi Haberi

bursa ineögl yıkım tepkisi

İnegöl Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Zabıta ve Emniyet ekiplerinin nezaretinde Orhaniye Mahallesi 2. Çömlekçi Çıkmazına giderek, Emine Karakuzu´ya ait 80 metrekarelik bahçe içerisinde yapılan garajı yol ve yeşil alan yapılacağı gerekçesiyle yıkmak istedi. Kapısı ekipler tarafından sökülen garaj, Fen İşleri Müdürlüğüne ait dozerle yıkıldı.


Yıkım sırasında, İnegöl Belediyesinin kendisine ait tapulu 80 metrekare yeri haksız yere hiçbir bedel ödemeden yıktığını belirten Emine Karakuzu, “Benim iki tane yavrum var. Yalnız bir bayanım. Bunu izah etmiş olmama rağmen üç aydan beri kaçak inşaat diyerek beni mağdur ettiler. Şuan haksız yere benim garajımı yıkıyorlar. Açıkçası böyle belediye olmaz. Yalnız bayanı iki tane çocuğuyla belediyenin mağdur etmesi değil, daha fazla yanında olması gerekiyor. Yer benim tapulu malım. 80 metrekare yerimi yol ve...