05 / 05 / 2024

bursa inşaat sektöründen umutlumu

bursa inşaat sektöründen umutlumu

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, inşaat sektörünün geleceği ve inşaat sektöründe 2015 yılı için yaptığı değerlendirmelerde inşaat sektörü adına umut verici konuştu.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

İnşaat sektöründen hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

İnşaat sektöründen en güçlü 50 iş kadını listesinde yer alan isimler belli oldu. İşte o isimler...

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.

İnşaat sektöründen 2022 talepleri!

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Gonca Elibol, bugünkü köşesinde inşaat sektörünün taleplerini kaleme aldı. İşte Gonca Elibol'un 'Lokomotif sektör inşaatta bazı talepler var' başlıklı yazısı...

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Fortune Türkiye'nin 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var?

Fortune Türkiye'nin 2021 - 40 yaş altı 40 listesi açıklandı. Peki 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var? İşte o isimler...

İnşaat sektörünün en zenginleri belli oldu!

İnşaat sektörünün en zengin aileleri belli oldu. Ekonomist Dergisi'nin 'En zengin 100 Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Peki en zengin 100 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler ve aileler yer aldı? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründen faiz indirimi talebi!

İnşaat sektöründen önemli isimler yüksek konut faiz oranlarında indirim yapılmasını talep ediyor.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İnşaat sektöründeki kriz emlak piyasasını nasıl etkiledi? 

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. 

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

İnşaat sektöründen fiyat farkında düzenleme talebi!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından sonra müteahhitler harekete geçti. Türkiye Müteahhitler Birliği, son zamanlarda inşaat sektöründe meydana gelen yükselişlere ilişkin ilave fiyat farkının düzenlenmesini ve koşulsuz tasfiye istedi.

bursa inşaat sektöründen umutlumu Haberi

bursa inşaat sektöründen umutlumu

Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının 2015 yılında artacağını ve bunun da olumlu yansımaları olacağını belirten Akyıldız, Bursa'daki çarpık kentleşme konusunda ciddi sorunların yaşandığını dile getirdi. Aslına bakarsanız İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız'ın bu açıklamaları birçok yönden ele alınmalı ve üzerinde durulmalı. Sektörün içinde yer alan ve tüm dinamiklere hakim bir sivil toplum kuruluşunun gelecek adına tespitler yapması ve bunu kamuoyu ile paylaşması birçok sektörü doğrudan ilgilendiriyor. 


Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da altı çizilen ve üzerinde durulması gereken çalışmaların başında gelen kentsel dönüşüm konusunda İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin de benzer bir açıklama yapmasından çıkacak sonuç; 2015 yılının inşaat sektörü için parlak bir yıl olacağıdır. 


Bursa'da...