05 / 05 / 2024

Bursa Kapalıçarşı aslına uygun olarak restore edilecek

Bursa Kapalıçarşı aslına uygun olarak restore edilecek

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak bilinen Bursa Kapalıçarşı'da özgün mimariye uygun yapılan restorasyon çalışmaları tamamlandı, çarşı baştan aşağıya yenilendi.

Merkez Bankası Başkanı’ndan dolarda ‘Kapalıçarşı kuru’ iddiasına çok tartışılacak yanıt!

​​​​​​​Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kapalıçarşı ve Merkez Bankası dolar kuru arasındaki farka ilişkin birtakım açıklamada bulunarak, "İkili kur sistemi diye bir durum yok. Kapalıçarşı her zaman Merkez Bankası kurunun bir miktar üzerindedir" dedi.

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

Kurda bankalarla Kapalıçarşı arasındaki farkın açılması sonrası ihracatçı, gelirinin yüzde 40'ını Merkez Bankası’na sattıktan sonra Kapalıçarşı'nın yolunu tutuyor.

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Merkez Bankası’nın talimatı ile bankalar döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı ciddi oranda artırdı. Dolar ve euro ile işlem yapan vatandaşlar da Kapalıçarşı’dan 40-50 kuruş avantajla döviz alım satımı yapmaya başladı.

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

Dolarda müthiş yükseliş! Kapalıçarşı'da bir ilk oldu ve rezerv para euroyu geçti

Doların hız kesmeyen artışı Kapalıçarşı'da bir ilkin yaşanmasına neden oldu. Kurban Bayramı sonrasına hızlı bir giriş yapan dolar kuru piyasada ilk kez euro paritesini geçmeyi başardı. İşte dolarda neler dedirten inanılmaz rakamlar..

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Kapalıçarşı'daki restorasyon Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Kapalıçarşı'da geçtiğimiz sene başlayan restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, “Kapalıçarşı'da haziran ayında çalışmalar bitmiş olacak” diye konuştu.

Kapalıçarşı dualarla açıldı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında geçici süreyle kapatılan Kapalıçarşı hizmete açıldı.

Kapalıçarşı'da kiralar ötelenecek mi?

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş kiralarda öteleme olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi...

Bursa Kapalı Çarşı esnafından 'kira alınmasın' talebi!

Bursa Kapalı Çarşı'daki bedestende işyerleri bulunan esnaflar, bir hayır kurumu olan Vakıflar'ın salgın süresince hiç kira almamasını talep etti...

Kapalıçarşı'da 12 milyon TL'ye satışa çıkan 9 metrekarelik dükkanın sırrı!

Kapalıçarşı'da 12 milyon Türk Lirası'na açık artırma ile satışa çıkarılan 9 metrekarelik dükkanın sırrı ortaya çıktı. Sema, Güneş, Ufuk ve Tarık Serengil kardeşlerin anlaşmazlık sonucu mahkemelik olduğu belirtildi.

Binali Yıldırım, Kapalıçarşı çatısında restorasyonu inceledi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kapalıçarşı’nın çatısına çıkıp restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kapalıçarşı'daki dükkan fiyatlarına Nusret dopingi!

Dünyaca ünlü kasap Nusret’in Kapalıçarşı’da yeni şube açacak olması, bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu. 

Bursa Kapalıçarşı aslına uygun olarak restore edilecek Haberi

Bursa Kapalıçarşı aslına uygun olarak restore edilecek

Osmanlı Devleti kurucularından Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi zamanında hanların aralarının çatı ile kapatılması sonucu oluşan ve sonradan eklenen çarşılar ile son halini alan Bursa Kapalıçarşı'da 2 yıl önce başlatılan restorasyon tamamlandı. 1958 yılında çıkan yangında büyük hasar gören çarşı, kurulduğu günden beri en büyük restorasyonu geçirdi. Çatı, cepheler, zemin, giriş ve çıkışlar değişirken, çatılar özgün mimariye uygun çini desenli hafif metalden yapıldı. Tarihi çarşının restorasyonu kapsamında çatı için 150 ton çelik kontrüksiyonlu tonoz kullanılırken, 110 adet dükkanın cephesi mekanik traverten kaplama yapıldı. 150 metre boyundaki çarşının mermer zemin kaplaması da özgün mimariye uygun yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda aniden bastıran yağmurda sular altında kalan çarşıda artık o manzaralar yaşanmayacak. 


ARTIK SU BASMAYACAK 

Yapılan alt yapı çalışmaları sonucunda çarşı giriş ve çıkışları yol...