30 / 04 / 2024

bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı

bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı

Bursa’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda sanayi dönüşümü, altyapı sorunları ve bunların çözümü masaya yatırıldı. Sektörün dev oyuncuları ‘kimliksiz bina kalmayacak’ mesajı verdi.

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a verdiği kentsel dönüşüm talimatları gündeme gelmişti. Bu talimatların ardından Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor.

Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Bursa'nın 1/100 binlik planına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığına, şehirdeki fay hatlarının tespitine ve kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Bursa'da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, büyük kentsel dönüşüm projelerinin olduğu mahallelerede görüşmelerin başlayacağı bilgisini verdi. İşte Edebali'nin o açıklamaları...

Bursa'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm istişare toplantısında, kentsel dönüşüm konusunda yaşanan süreç ele alındı.

Bursa'da kentsel dönüşüm tartışması sürüyor!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, Bursa'daki kentsel dönüşümü konuştu.

Bursa'daki kentsel dönüşüme tam not!

Bursa'ya çıkarma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirdeki kentsel dönüşüm yatırımlarına tam not verdi.

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Başkan Edebali proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa Yiğitler'de kentsel dönüşüm hızla sürüyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yiğitler Mahallesi sakinlerine bölgede yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarından bahsetti. Edebali, kentsel dönüşümün bölgeye çok büyük artı değer katacağını ifade etti.

Bursa'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın 1. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, kentte sağlıklı kentsel dönüşümün önemli olduğunu açıkladı.

Bursa'da kentsel dönüşüm gerekli!

Bursa, hem coğrafi konumu itibarıyla hem de sosyo-ekonomik yapısıyla önemli bir cazibe merkezi konumunda bulunuyor. Artan nüfusun konut ihtiyaçlarıyla birlikte kentsel dönüşümün gereklilikleri noktasında kentte inşaat sektörü de giderek önem kazanıyor.

Bursa'da 191 site kentsel dönüşüme girdi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, "191 sitede 8 bin dairede kentsel dönüşüm başladı. Bitişik nizam binalarda da ada bazında dönüşüm başlayabilir"

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artırdı!

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı olan Kemal Göz bugünkü yazısında, kentsel dönüşüm kapsamına alınan evlerin kira fiyatlarının arttığını vurguladı.

bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı Haberi

bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı

Bursa’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda sanayi dönüşümü, altyapı sorunları ve bunların çözümü masaya yatırıldı. Sektörün dev oyuncuları ‘kimliksiz bina kalmayacak’ mesajı verdi.


SABAH Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın 2.'sini Bursa'da gerçekleştirdi

SABAH Gazetesi'nin ev sahipliğinde ilki nisanda İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleşen 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın ikincisi dün Bursa Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 400 kişinin katıldığı kurultayda inşaat sektörünün dev oyuncuları, yerel yöneticiler ve finans sektörünün temsilcileri 2012'den bu yana gelinen son durumu masaya yatırdı. Açılış konuşmasını yapan SABAH Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz, kurultay için neden Bursa'nın seçildiğini şu sözlerle anlattı: "Bursa'nın 1000 yıldan daha eski tarihi var. Şehri bir sonraki yüzyıla hazırlamak için dönüşüm son derece hayati." Türkiye'de şehircilik anlamında...