07 / 05 / 2024

Bursa kentsel dönüşümdeki emsal artışı

Bursa kentsel dönüşümdeki emsal artışı

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Nilüfer Kent Konseyi ve DOGADER üyeleri kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı.

Bursa kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki!

Bursa’da toplanan sivil toplum kuruluşları kentsel dönüşümdeki "Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir " kararına tepki gösterdi.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

Kentsel dönüşümde hangi avantajlar bulunuyor?

“Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” hedefiyle 2012 yılında start verilen kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Kentsel dönüşümün temel hedefleri anlatıldı!

TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a ziyarette bulundu. Konyalıoğlu, kentsel dönüşümdeki temel hedefleri anlattı.

Birel İnşaat Bursa'da kentsel dönüşüm projesine başlayacak!

Bursa Mudanya-Halitpaşa bölgesinde faaliyet gösteren Birel İnşaat, bu yıl iki kentsel dönüşüm projesine başlayacak. Firma, yılsonu cirosunda yüzde 40 büyüme hedefliyor.

Bursa Beton kentsel dönüşüm projelerinin tedarikçisi!

Bursa Beton kamu yatırımları ile kentsel dönüşüm projelerinin de önemli tedarikçisi olmaya hazırlanıyor. Bursa Beton, 22 santralde günlük 20 bin metreküpün üzerinde beton üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor.

Bursa Esenevler'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Yıldırım Belediyesi yeni kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. 125 hektarlık alanı dönüşüm projesinde olan Esenevler Mahallesi'nde plansız yapılaşmanın önüne geçilecek.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bursa Yıldırım Sinandede Mahallesi'nde özel teşebbüs eli ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bursa Değirmenönü ve Karapınar'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Değirmendim ve Karapınar mahallelerinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Projede 35 bin kişinin yaşadığı bölgede modern bir şehir ortaya çıkacak.

Bursa Değirmenönü ve Karapınar'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Bursa'nın Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde 35 bin kişinin yaşadığı bölgede kentsel dönüşüm başlıyor.

Bursa kentsel dönüşümdeki emsal artışı Haberi

Bursa kentsel dönüşümdeki emsal artışı

Bursa'da Atatürk Heykeli önünde toplanan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Nilüfer Kent Konseyi ve DOGADER üyeleri kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı. 


Grup adına konuşan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, belediye meclisinin mayıs ayı olağan toplantısında, 17 ilçenin nazım imar planlarının tümüne tepki göstererek "Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir şeklinde bir plan notu eklenmesine karar verildi. Bu kararın kontrolsüz yapılaşmanın önünü açacağı ve bkçok bölgede ciddi fiziksel sorunları beraberinde getirecektir" dedi. 


Şimşek, son yıllarda gerçekleşen parsel tabanlı plan değişiklikleriyle, altyapı hizmetlerinin ve temel ihtiyaç kaynaklarının kenti taşımakta zorlandığını dile getirerek "Yapılan 0.50'lik artış Bursa'ya altın vuruş yapmanın ötesinde bir anlam taşımıyor. Ayrıca imar kanunu ve...