30 / 04 / 2024

Bursa Mevlevihanesi restorasyonu

Bursa Mevlevihanesi restorasyonu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesini yeniden gün yüzüne çıkarmak için kısa süre içinde restorasyon çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Kaderine terk edilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları ile yeniden özgün kimliğine kavuşuyor.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışmalara başlayan 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi, özgün kimliğiyle hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eser, Bursa turizmine de değer katacak” diye konuştu.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden doğuyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni de özgün kimliğine kavuşturuyor.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Bursa Mevlevihanesi küllerinden doğuyor!

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını orijinal haliyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni özgün kimliğine kavuşturuyor.

Bursa Yenişehir yatırıma doymuyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Yenişehir’deki yedi mahallenin bağlantı yollarının açılışı yaptı ve Dereköy Camii’nin restorasyonu ilk harcı döktü

Bursa Boyacıkulu Mektebi restore edildi!

Bursa’da 5 asır önce eğitim hizmeti vermek için yaptırılan ve zamanla sadece yıkıntı cephe duvarları kalan Boyacıkulu Mektebi'nin restorasyonu tamamlandı.

Bursa Osmangazi Türbesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

Bursa Yerkapı Camii'nin restorasyonunda son durum!

Bursa Hisar içerisinde bulunan Yerkapı Camii restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Camiinin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.

Bursa Mevlevihanesi restorasyonu Haberi

Bursa Mevlevihanesi restorasyonu

Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe, proje çalışmalarının tamamlandığını ve ilgili kurullar tarafından onaylandığını belirterek, kısa süre içinde restorasyon çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.


Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan ve kent merkezinde el değmedik eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, yok olup yeryüzünden silinen 400 yıllık bir eseri daha gün yüzüne çıkarıyor. Pınarbaşı Mezarlığı’nın karşısında 1600’lü yıllarda yapılan ancak Cumhuriyet döneminde tekke ve zaviyelerin kapatılmasının ardından önce kaderine terk edilen ardından da yıkılıp, yerine su depoları yapılan Bursa Mevlevihanesini ilk günkü orijinal hali ile kente kazandıracak projede geri sayım başladı. Proje çalışmaları tamamlanan ve ilgili kurullardan onayları da alınan restorasyon çalışmasıyla ilgili ihale süreci devam ederken, çalışmaların kısa süre içinde başlaması amaçlanıyor.


Günümüzde sadece türbe şeklindeki yapı ayakta...