05 / 05 / 2024

bursa osman gazi mahallesi

bursa osman gazi mahallesi

Bursa’da dönüşüm için geri sayım başladı. Osmangazi'de Soğanlı ve Demirkapı mahallelerini kapsayan dönüşüm projesi bakanlığa sunuldu yetki devrinin ardından yenileme çalışmaları için düğmeye basılacak. İşte Bursa kentsel dönüşüm alanları 2013...

Bursa Osmangazi’de Soğanlık Mahallesi riskli ilan edildi!

Bursa Osmangazi’de Soğanlık Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. 06/09/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Bursa Osmangazi’de Soğanlık Mahallesi’nin yeniden dönüştürülmesi kararlaştırıldı…

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için 7'den büyük deprem ile ilgili olarak uyarı yaptı. Buna göre, deprem tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Sayın Bektaş, "İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" ifadelerini kullandı.

Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı!

Osman Gazi Köprüsü sonrası İstanbul’a ulaşımı kolaylaşan Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı...

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi Nisan 2023'te tamamlanacak!

Bursa'nın sağlık alanında büyük ihtiyacını karşılayacak olan Acemler'deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin yapımı 2017'de başlamıştı. Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 1281 yatak kapasiteli hastanenin Nisan 2023'te tamamlanacağını açıkladı.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatı yeniden başladı!

Bursa'da inşasına başlanan fakat yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin tasfiye edilmesi nedeniyle duran Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

TOKİ'den Tokat'a yeni okul müjdesi!

Tokat İli, Turhal İlçesi Osman Gazi Mah. 1 Adet 16 Derslikli Okul, Cumhuriyet Mah. 2 Adet 16 Derslikli Okul, Zile İlçesi Osman Gazi Mahallesi 1’er Adet 12 Derslikli Okul ve 100 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 2019 yılında açılması planlanan fakat inşaatı yarım kalan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaat alanındaydı. Karaca, inşaat alanında yaptığı açıklamada yetkililere, "Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?" diye sordu...

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatı TBMM'de!

Bursa'da yapımına başlanan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. havalimanı bağlantı yolları tamamlandı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli derken, dünyanın gözü şimdi de 3. Havalimanı'nda. Peki 3. havalimanı inşaatında son durum ne?

Son 5 yılın en fazla değerlenen ili Yalova oldu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerle sınırlı kalmıyor. Tıpkı Yalova'nın kaderini Osman Gazi Köprüsü'nün değiştirmesi gibi...

Emy Ekşioğlu Yapı Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Emy Ekşioğlu Yapı Mimarlık Anonim Şirketi Osman Gazi Ekşioğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Bursa’da ortalama konut fiyatı 271 bin TL!

Endeksa.com’un verilerine göre Bursa genelinde ortalama konut fiyatı 271 bin TL, ortalama geri dönüş süresi 18 yıl olarak belirlendi. Bursa'daki konut fiyatları Osman Gazi Köprüsü ile artış gösterdi.

İşte köprülerle değerlenen 81 bölge!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin yaptığı araştırmaya göre Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri, geçtikleri bölgeler ile bağlantı yollarının uzandığı toplam 81 bölgeye çoktan değer kattı.

bursa osman gazi mahallesi Haberi

bursa osman gazi mahallesi

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dünyanın sayılı kentlerinden biri olan Bursa’nın kalbi konumundaki Osmangazi’de kentsel dönüşüm hazırlıklarında sona gelindi. Dönüşüm kapsamında yer alan Soğanlı ve Demirkapı mahallelerinin proje çalışmaları tamamlandı yetki devrinin alınmasının ardından her 2 mahallede de yenileme çalışmaları için düğmeye basılacak. 


 


Toplam 43 hektar alan dönüşecek

Demirkapı Mahallesi’nde 8, Osmangazi Mahallesi’nde de 35 hektarlık alan üzerinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm projesinde binalar zemin+2 kat şeklinde tasarlanıyor. 


Proje çalışmaları tamamlanan 2 bölgenin de, Bursa’nın kentsel dönüşümüne öncülük edeceğini, kentin yeniden imarında çok önemli bir yer teşkil edeceğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Soğanlı mahallemizdeki proje, günümüz modern...