10 / 05 / 2024

bursa osmanlı

bursa osmanlı

Bursa Büyükşehir Belediyesi bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen Osmanlı eserlerini restore ediyor...

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Bursa'da 7 önemli projenin startı verildi!

Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da tarih yeniden gün yüzüne çıkarken, bölge kent yeniden yeşile dönüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7 önemli projeye başladı.

Bursa'da 200 yıllık bina yeniden inşa ediliyor!

Bursa'da 19'uncu yüzyılda Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan 200 yıllık binanın restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Bursa Değirmenlikızık'a Osmanlı Mahallesi kuruluyor!

Tarihi Kızık köylerinden biri olan Değirmenlikızık’ta Osmanlı Mahallesi inşa ediliyor. Proje 3 bin 400 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

Bursa Aksu Köyü’ndeki tarihi okul yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi konumlarından biri olan’ Aksu Köyü’nün tarihi okul binasında sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenilendi!

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi inşaatında sona yaklaşıldı!

Bursa'nın fethinin ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş hikayesinin özel hazırlanan görsellerle anlatılacağı "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi"nin inşaatında sona gelindi.

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve vakıf eserlerini anlatan Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışı için gün sayıyor.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

Bursa Osmanlı Evleri'nin inşaatında son durum!

Bursa İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldırımken işleri Müdürü İsmail Acar ile birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen Osmanlı Evleri'ni ziyaret etti.

Bursa Fidyekızık modern bir meydana kavuşuyor!

BURSA'da yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla tüm semtlere ayrıcalıklı kentsel tasarım projeleri uygulayan Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalarla tarihi Osmanlı Köyü Fidyekızık da modern bir meydana kavuşuyor.

Bursa Yıldırım'da Osmanlı Mahallesi kurulacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, mimari yapısı, giysileri, yemek kültürü ve insani ilişkileriyle 700 yıllık tarihin izlerini yansıtan, adeta canlı müze niteliğinde "Osmanlı Mahallesi" kurulacak.

bursa osmanlı Haberi

bursa osmanlı

Bursa Büyükşehir Belediyesi bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen Osmanlı eserlerini yeni başlattığı projeyle restore ediyor. Tarihi esenlerin bulunduğu bölgeler mimari, sosyal ve kültürel açıdan değer...