05 / 05 / 2024

Bursa Pir Abdal Türbesi açıldı mı

Bursa Pir Abdal Türbesi açıldı mı

Yenişehir’in Barcın bölgesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Pir Abdal Türbesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'i tamam!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'nde inşa edilen Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı.

Bursa Abdal Kültür Evi’nin kiralama ihalesi durduruldu!

Bursa 2. İdare Mahkemesi, Abdal Kültür Evi’nin kiralanması için açılan ihaleyle ilgili CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’nın talebi doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bursa Pir Abdal Türbesi hizmete açıldı!

Yenişehir’in Barcın bölgesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Pir Abdal Türbesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

Bursa Abdal Kültür Merkezi ne kadara kiralanıyor?

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından 2013 yılında restore edilen Abdal Kültür Merkezi’nin, Ensar Vakfı’na 2018 yılının Aralık ayına kadar aylık 625 liraya kiralanmasına CHP’liler tepki gösterdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Sultangazi'deki cemevi imara aykırı mı?

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş'ın imara aykırı olarak cemevi yaptığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapsinin istendiği davada,İBB cemevi alanının ibadet alanı olarak ayrılıp ayrılmadığı sorusunu yanıtlamıyor.

Sancaktepe Pir Sultan Abdal Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

Sağlık hizmetleri yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sancaktepe Belediyesi, 24. Aile Sağlığı Merkezi olan Pir Sultan Abdal Aile Sağlığı Merkezi'ni Sancaktepe İnönü Mahallesi’nde hizmete açtı.

Sancaktepe'de Pir Sultan Abdal Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İnönü Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Pir Sultan Abdal Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem açılışta konuşma yaptı..

Bursa Abdal Kültür Merkezi restore edilecek!

Osmangazi Belediyesi, restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen Abdal Kültür Merkezini Bursa’ya kazandırmaya hazırlanıyor...

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi Çankaya'da açıldı!

Ankara' da Çankaya Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye’ nin en büyük cemevi Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi, yoğun katılımın olduğu bir törenle açıldı...

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi 9 Mart'ta açılıyor!

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 4 bin 800 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'ni 9 Mart 2014 tarihinde saat 14.00’de açıyor...

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi Çankaya'da açılıyor!

Çankaya Belediyesi tarafından Turan Güneş Bulvarı ile Ürdün Caddesi arasında kalan bölümde yapılan Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nde sona yaklaşıldı. Cemevi, Türkiye’nin en büyük cemevlerinden biri olarak tarihe geçecek...

Abdullah Gül: Önemli bir projeye Pir Sultan Abdal adı verilebilir!

Cumhur Başkanı Abdullah Gül, Türkiye'de hayata geçirilecek önemli bir projeye Pir Sultan Abdal'ın adının verilebileceğini söyledi...

Akros Çimento'dan Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım

İki yıl önce Türk-Rus ortaklığı ile kurulan Akros Çimento, Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım için gün sayıyor

 

Bursa Pir Abdal Türbesi açıldı mı Haberi

Bursa Pir Abdal Türbesi açıldı mı


Bursa tarihinin tüm özellikleriyle birlikte ayağa kalkmasını hedefleyen ve bu uğurda il sınırları içerisinde bulunan tarihi eserlerin tamamına yakınını restore ederek tekrar işlevsellik kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamdaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Yenişehir’in Barcın bölgesinde bulunan Pir Abdal Türbesi de Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında restore edilerek halkın istifadesine sunuldu. Türbenin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katıldığı törenle yapıldı. Törene, Yenişehir Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile bölge halkı da iştirak etti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihini bilmeyen milletlerin geleceğine yön veremeyeceğini söyledi. Bu anlayışla Bursa’da bulunan eski eserlerin tamamına yakınını restore ettiklerini ve bu mekanlara ‘tarih bilinci içerisinde’ tekrar işlevsellik kazandırdıklarını belirten Başkan Altepe, Pir Abdal Türbesi’nin de...