27 / 07 / 2024

bursa sahil yenileme çalışmaları

bursa sahil yenileme çalışmaları

Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarma yönündeki yatırımlarını yoğunlaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Esence’ye bağlı Eşkel sahillerinde gerçekleştirdiği çalışmaları tamamlayarak bölgeyi modern bir tatil merkezi haline çevirdi.

Bu şehirlerden konut alanlar kaybetti! ‘Büyükşehir’ ve ‘sahil’ detayı şaşırttı!

Açıklanan detaylara göre yatırımcılarına reel anlamda en fazla kaybettiren kentler arasında sahil kesimindeki Adana, Antalya, Bursa, Samsun, İzmir gibi büyükşehirler dikkat çekti.

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çöktü!

Bursa'nın Gemlik ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde yer alan sahil yolu kenarındaki istinat duvarı şiddetli yağış sebebiyle çöktü.

Bursa şantiye alanına döndü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarında Bursa’nın ana arterlerinde asfalt yenileme çalışmalarına hızla devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan mahallelerde yıllar boyunca beklenen hizmetler yerine getiriliyor.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 230 konut!

TOKİ tarafından Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Cihatlı Mahallesi'nde Kentsel Yenileme Projesi dahilinde 230 konut yapılması planlanıyor..

Bursa Beton müteahhitlerin tercih ettiği bir marka oldu!

Kentsel dönüşümde kaliteli beton vurgusu Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar "Nilüfer gerekse Osmangazi’deki yenileme ve dönüşüm süreçlerinde müteahhitlerin tercih ettiği bir marka olduk. " dedi.

Ordu sahil yenileme çalışmaları devam ediyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu sahilini genişletip yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hazırlanan Rusümat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi için çalışmalar devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Stadyumu'nun zemini yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve mimarisi ile dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilen büyükşehir stadyumunun zemin yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa’nın sahil projeleri bakanlıkta!

Bursa sahil plan ve projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.Hazırlanan proje ve kıyı planları bakanlık tarafından prensipte beğenildi.

Edremit Sahili'nde yenileme çalışmaları sürüyor!

Edremit Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ‘Sahil Kordonu’ projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Edremit Sahili'nde yenileme çalışmaları sürüyor.

Bursa Yıldırım'daki itfaiye binası aile sağlığı merkezi oluyor!

Yeteri kadar sosyal donatı alanı olmayan Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yıkarak yenileme çalışmaları kapsamında bir aile sağlığı merkezine daha kavuşmuş olacak.

Bursa'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede kent yenileme kapsamında yol çalışmaları ve inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

İznik Sahil projesi başladı!

İznik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin otaklaşa yürüttüğü İznik sahil düzenlemesi projesi için çalışmalar başladı.

bursa sahil yenileme çalışmaları Haberi

bursa sahil yenileme çalışmaları


Bursa’nın en fazla sofralık zeytin üretiminin yapıldığı Esence’de sulama suyu ihtiyacını karşılayarak üreticinin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar hep ihmal edilen Esence sahillerini de gerçekleştirdiği sonuç odaklı dokunuşlarla özlenen güzelliğine kavuşturdu. Bursalıların Eşkel olarak bildiği Esence sahilleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından A’dan Z’ye yenilenerek tatilcilerin hizmetine sunuldu. Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, kıyı boyunca soyunma ve duş kabinleri konularak sahil kumları revize edildi. Yumuşak zemine kavuşan sahil bandı ışıklandırılarak, denizi kullanmayacak ziyaretçiler için yürüyüş parkuru oluşturuldu.


Yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 300 kilometre uzunluğa sahip kıyı şeridinde yaşanan sıkıntıları gidermek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Esence’nin de bu bölgelerden biri olduğunu, Eşkel sahillerinden büyük şikayet aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, deniz kirliliği, sahillerin...