23 / 12 / 2024

Bursa Beton müteahhitlerin tercih ettiği bir marka oldu!

Bursa Beton müteahhitlerin tercih ettiği bir marka oldu!

Kentsel dönüşümde kaliteli beton vurgusu Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar "Nilüfer gerekse Osmangazi’deki yenileme ve dönüşüm süreçlerinde müteahhitlerin tercih ettiği bir marka olduk. " dedi.



Sektöründe otuz yılı geride bırakan Bursa Beton’un Genel Müdürü Fatih Vardar; kaliteli beton bilinci, kentsel dönüşüm ve malzeme dayanıklılığı konularına dair görüş ve analizlerini paylaştı.

 

Araştırmalar, konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda yeterince farkındalık sahibi olmadığını gösteriyor. Hazır beton sektörünün öncü firmalarından Bursa Beton ise, toplumu bu anlamda bilinçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.

 

 

"Yaşamına değer veren bilinçli tüketicilerin kalitesiz hazır beton kullanımını engelleyeceğine inanıyoruz” diyen Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alırken kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması ile deprem ve doğal felaketlerde yaşanacak zararların en aza indirileceğini belirtti. Depremden korunmak için kentsel dönüşümün de önemli olduğunu vurgulayan Vardar, şu sözleri kaydetti: “Şu an marka olarak biz de kentimizdeki dönüşüm sürecine dahiliz. Gerek Nilüfer gerekse Osmangazi’deki yenileme ve dönüşüm süreçlerinde müteahhitlerin tercih ettiği bir marka olduk. Özellikle Osmangazi’de Soğanlı Mahallesi’nde devam eden dönüşüm projesinde yapılan 1200 konut ve 200 dükkanda 150 bin metreküp C30 betonun tedarikçisiyiz.”

 

 

Toplum, bilinçli isteklerde bulunmalı 

 

Toplumun, binalarının kentsel dönüşüme girmesi sürecinde müteahhit firmalardan kaliteli hazır beton kullanımı konusunda talepte bulunması gerektiğini dile getiren Fatih Vardar; Türkiye Hazır Beton Birliği üyesi, KGS üyesi ve G uygunluk belgesine sahip firmaların tercih edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Vardar, şu bilgileri paylaştı: "Beton, yapıdaki en önemli unsurlardan biridir. Dolayısıyla kullanıcının betonu satın alma aşamasından başlayarak şantiyede kalıba yerleştirilmesi süreçlerine, bakımına, sıcak ve soğuk hava koşullarında korunması gibi işlemlere önem verilmesi gerekiyor. Bu tür tedbir ve çalışmalar şantiye maliyetlerini az da olsa yükseltir, ancak betonun 'durabilitesini' yani dayanıklılığını artırır. Kısa vadede görülmeyen büyük avantajlar sağlar. İyi korunmuş, düzgün sıkıştırılmış ve kaliteye önem veren bir firmada üretilmiş hazır beton, servis ömrü ve kullanım amacı doğrultusunda ilave maliyetlere katlanmaktan kurtarıyor. Deprem sonrası güçlendirme uygulamaları buna en güzel örnektir. Düşük dayanmalı beton kullanıcılarının ya da C30 betonu satın aldığını düşünen fakat gerçekte betona yapılmış harici müdahalelerle C25 hatta C20 betonunu kalıba yerleştiren inşaat sahibinin binayı güçlendirme çalışmalarına ödeyeceği para, tartışılamayacak kadar yüksek olacaktır."

 

 

Daha çok yolumuz var

 

Firma merkezinin bulunduğu Bursa'da, kentsel dönüşüm adına atılması gereken önemli adımlar olduğuna da dikkat çeken Fatih Vardar, açıklamasını şu verilerle noktaladı: "Bursa’da 600.000 konutun yaklaşık yarısı kaçak, depreme dayanıksız yapılardan oluşuyor. Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü’nün bilgilerine göre 2071 adet konut incelenme için başvuruda bulunmuş. İncelenmiş ya da incelemesi devam eden yapı sayısı 2007. Şimdiye kadar kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek üzere yıkılan yapı adedi ise sadece 1508. 300 bin depreme dayanıksız konuttan 1508 adedinin yıkımının tamamlanması daha yolun çok başında olduğumuzu ve yapılacak çok işimiz olduğunu gösteriyor."


Geri Dön