28 / 04 / 2024

bursa stadı yıkılacak mı

bursa stadı yıkılacak mı

Cumhuriyet döneminin özgün mimari örneklerinden sayılan ve Atatürk'ün de bağış yaparak katkıda bulunduğu Bursa Atatürk Stadyumu yıkılıp yerine otoparklı 'kent meydanı' inşa edilecek. Uzmanlar ise stadın tescillenerek korunması gerektiğini savunuyor.

Bursa Büyükşehir 2 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi Veyselkarani Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılacak.

Bursa Büyükşehir, Nilüfer'de 4 arsa satacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de yer alan 4 arsa için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 19 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

Bursa Orhangazi'de riskli 24 okul yıkılacak! 

Bursa Valiliği, depremde yıkılacak okulların isimlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, "24 eğitim binamız hakkında yıkım kararı alınmıştır" denildi...

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte Bursa'da yıkılacak 24 okulun listesi...

Bursa'da kişi psikolojisini olumsuz etkileyen kaçak yapılar yıkılacak!

Bursa’da kaçak yapıların yıkılmasını ve inşaatı yapan müteahhitler ile firmaların cezalandırılmasını öngören karar, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Bursa Nilüfer'deki kaçak bina yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Atapark alanına imar planında park olan yere ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkımına başladı.

Bursa'daki 2 bin 700 konutluk dev proje yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada yurttaşların ucube olarak tanımladığı şehrin merkezindeki Doğanbey Projesi’ni hak sahibi vatandaşları mağdur etmeden yıkacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir'den 53 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer İlçesi'ne bağlı Başköy Mahallesi'ndeki 5 arsayı ihale ile satıyor. İhale 15 Mayıs'ta yapılacak..

Bursa Büyükşehir'den 26.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi'deki arsasının ihale ile satıyor. İhale 13 Mart'ta yapılacak..

Bursa Büyükşehir Stadyumu'nun eksikleri tamamlanacak!

Bursa protokolü, Bursa Büyükşehir Stadyumu’nda toplantı yaparak, stadyumun eksikliklerinin tamamlanması yönünde öncelikleri belirledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, stadın hak ettiği değere kavuşacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir'den 26.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Demirci mevkiideki taşınmazını ihale usulü ile satışa sunuyor. İhale 17 Ekim'de yapılacak..

bursa stadı yıkılacak mı Haberi

bursa stadı yıkılacak mı


Bursa'da Atatürk'ün de inşası sırasında bağış yaptığı stat yıkılıp yerine 'kent meydanı' gelecek. Uzmanlara göre yeni planla 'meydan'a AVM bile yapılabilir. 


Cumhuriyet döneminin özgün mimari örneklerinden sayılan ve Atatürk'ün de bağış yaparak katkıda bulunduğu Bursa Atatürk Stadyumu yıkılıp yerine otoparklı 'kent meydanı' inşa edilecek. Uzmanlar ise stadın tescillenerek korunması gerektiğini savunuyor. 


Kurul karşı çıkmıştı Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Atatürk Stadı'nın yıkılıp yeniden yapılması için 2010 yılında Osmangazi ilçesinin 1/5000 nazım imar planını değiştirerek hazırladığı yeni 1/5000'lik planı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na yolladı. Koruma Kurulu ise stadın Cumhuriyet döneminde kente kazandırılan çağdaş yapılardan biri olduğunu ve Atatürk'ün kişisel maddi desteğiyle yapıldığını belirterek, 17 bin 500 kişilik stadın aslının korunması şartıyla 33 binlik kapasiteye kadar büyütülmesine karar verdi. Ancak...