04 / 05 / 2024

Bursa tarihi evler restorasyonu

Bursa tarihi evler restorasyonu

5 bini aşkın tarihi evin tescili bulunduğu Bursa 'da rekonstrüksiyon projeleri gerekiyor. Yerle bir olup, yeniden aslına yapılması düşünülen binalar için projelere hiçbir destek sağlanmıyor.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Düzce'deki tarihi evler restore edilecek! 

Düzce Belediyesi, Konuralp’in tarihi canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgede yer alan 8 kültür varlığını restore edecek. 

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Bursa tarihi eserlerini tarama sistemiyle kayıt altına alıyor! 

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangından sonra dünyanın gözü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki eserlere çevrildi.Bursa Büyükşehir Belediyesi'de olası bir felakete karşı kentteki eserleri 4 yıldır lazer tarama cihazıyla modelliyor. 

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Bursa tarihi evler restorasyonu Haberi

Bursa tarihi evler restorasyonu


5 bini aşkın tarihi evin tescili bulunduğu Bursa'da rekonstrüksiyon projeleri gerekiyor. Yerle bir olup, yeniden aslına yapılması düşünülen binalar için projelere hiçbir destek sağlanmıyor. 


Tarihi şehirlerde günümüze kadar gelebilen eski evlerin restorasyonu ve yeniden yapımı için Kültür Bakanlığından daha ciddi destek bekleniyor. 5 bini aşkın tarihi evin tescilinin bulunduğu Bursa'da, bu evlerin büyük bir kısmı ise günümüzde sadece fotoğraflarda ve kayıtlı olarak dosyalarda duruyor. Tescilli binaların arsaları otopark olarak kullanılıyor. Bu binaların tescillendikleri gibi yeniden yapımları için ise ciddi engeller var. Birincisi, modern çağda aile bireyleri, evleri küçük ve kullanışsız buluyor, ikincisi bu binaları yeniden ayağa kaldırmanın prosedürü ev sahiplerini zorluyor. 


YETERLİ FON YOK 

AK Parti iktidarı ile tescilli yapılara sağlanan restorasyon projesi hibesi ile TOKI'nin düşük faiz, uzun vadeli kredileri eski...