03 / 05 / 2024

bursa Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi

bursa Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Gemlik Belediyesi'nden 75 milyon TL'ye imarlı arsa!

Bursa İli Gemlik Belediye Başkanlığı, Bursa Gemlik Hisar Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 28 Aralık tarihinde yapılacak.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Osmangazi'deki arsaların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

TOKİ Bursa Harmancık son başvuru tarihi 10 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Harmancık projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 10 Aralık olarak belirlendi.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi!

Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi ve proje detayları...

bursa Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi Haberi

bursa Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi

Bursa'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve Bursa tarihine tanıklık eden Hisar bölgesi tarihi dokusunu bozmadan yenileniyor. Hisar bölgesinde bulunan Oruçbey Caddesi'nden devam eden Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'nin büyük bir kısmı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında caddede bulunan binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılırken cadde zemini granit bazalt kaplamalı parke taşı ile yenilendi. 

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa’nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisar bölgesinden yapılan yenileme çalışmalarını bölgenin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarıyor. Hisar'da yapılan çalışmalar bölgenin yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilerek Türkiye ve dünya çapından tanınmasını amaçlıyor.  Tüm hızıyla süren projenin en önemli ayaklarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki 28 binanın cephe sağlıklaştırma çalışması tamamlandı.

Osmangazi Belediye'sinden örnek çalışma

Osmangazi Belediyesi, çalışmalar sırasında örnek bir çalışmaya imza attı. Osmangazi...