02 / 05 / 2024

bursa tarihi mezarlık

bursa tarihi mezarlık

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda törenle, ziyarete açıldı.

Bursa Sağlık Müzesi 14 Mart'ta açılıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete açılacak.

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, açılış için gün sayıyor. 

Bursa Gemlik'e yeni mezarlık!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi’nde kamulaştırılan alanın mezarlığa dönüştürülmesiyle Gemlik’in en önemli sıkıntılarından biri çözüme kavuştu.

Bursa İnegöl'e yeni mezarlık alanı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ''Alanyurt bölgesinde 100 bin metrekarelik alanda yeni bir mezarlık oluşturuyoruz. Son eksikliklerin tamamlandığı mezarlığa defin işlemleri Ağustos ayında yapılacak'' dedi.

Bursa İnegöl'e 100 bin yeni mezarlık!

Recep Altepe,İnegöl İlçesi’nin Alanyurt bölgesinde 100 bin metrekarelik alanda yeni bir mezarlık oluşturulduğunu ve son hazırlıkların sürdüğü mezarlığa Ağustos ayında defin işlemlerinin yapılabileceğini söyledi.

Bursa Fidyekızık modern bir meydana kavuşuyor!

BURSA'da yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla tüm semtlere ayrıcalıklı kentsel tasarım projeleri uygulayan Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalarla tarihi Osmanlı Köyü Fidyekızık da modern bir meydana kavuşuyor.

Bursa Büyükşehir'den AB ofisine yeni bina!

Bursa Valiliği’yle imzalanan protokol gereği Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Maksem’deki tarihi bir bina, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’ne tahsis edilerek hizmete açıldı.

Bursa İnegöl'e yeni mezarlık!

Hamzabey Mahallesi’nde 100 dönümlük alanda yeni mezarlık için düzenleme çalışmalarını başlattıklarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 ay sürecek inşaat aşamasının ardından bölgeye definlerin yapılabileceğini söyledi.

Fatih'teki tarihi mezarlık otopark mı oldu?

Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası yakınlarında bulunan tarihi mezarlığın otoparka çevrildiği iddia edildi. CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, hazırladığı yazılı önergeyle mezarlığın akıbetini İBB Başkanı Kadir Topbaş'a sordu.

Bursa Büyükşehir Beşyol Kavşağı için kolları sıvadı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bir taraftan Kent Meydanı – Terminal arasını raylı sistem ile birbirine bağlamaya hazırlanırken, diğer taraftan da hem tramvay hem de araç trafiğinin kesintiye uğramaması için Beşyol’a yapılacak kavşak için kolları sıvadı.

bursa tarihi mezarlık Haberi

bursa tarihi mezarlık

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi. 1940 yılında zamanın belediyesi tarafından sanat değeri bulunan tarihi mezar taşlarının kimisi kırılıp kaldırım yapımında kullanıldı, bazısı ise Yeşil Medresesi ve Muradiye türbelerine taşındı. 

İçindeki mezarları talan edilen kabristan ise 1940 yılında sebze hali yapıldı. 

Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu üyesi Ali Turan, "Demirtaşpaşa Mahallesi'nde bulunan bu tarihi mezarlık 1940 yılında zamanın belediyesi tarafından talan edilerek kaldırıldı. Bu, ecdada yapılan büyük bir haksızlıktır. 

Bu mezarlığın bulunduğu alanda şimdi ise otopark mevcut. Bu alan 'Reyhan Kayhan Hanlar Bölgesi' koruma amaçlı imar planı kapsamında yer alıyor" dedi. 


Bursa Hakimiyet 


Haber Yeni Mesaj'da şu şekilde yer aldı;


Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim devrinde bir tüccar...