03 / 05 / 2024

Bursa tarihi müzeler

Bursa tarihi müzeler

Bursa'da turizmin geliştirilmesine çalıştıklarını söyleyen Vali Münir Karaloğlu, "Kentteki müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz" dedi. Vali Karaloğlu, yapılan restorasyon ve bakım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Beklenen İstanbul depremine müze planı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, büyük bir İstanbul depreminde hasar görecek müzelerdeki tarihi hazinelerin işgal döneminde olduğu gibi gizli depolara taşınacağını açıkladı.

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Caner Can: Çamlıdere müzeler şehri olacak!

İlçeye kazandırdığı 10 müzeye yeni dönemde yenilerini ekleyeceklerini söyleyen Başkan adayı H.Caner Can, Çamlıdere’nin müzeler şehrine dönüşeceğini söyledi.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Bursa'da ulaşım ana planında son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla planlanan ve hazırlık çalışmaları tamamlanan Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP), kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleriyle paylaşıldı.

Bursa tarihi müzeler Haberi

Bursa tarihi müzeler

Türk İslam Eserleri Müzesi, İnebey Yazma ve Basma Eserler Kütüphanesi, Esat Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Atatürk Müzesi'ni ziyaret eden Karaloğlu, müzelerin son durumlarını görmek için bu ziyaretleri yaptığım söyledi. Müzelerin ziyaretçi sayılarına bakıldığında çok memnun olmadıklarını belirten Karaloğlu, "Özellikle Arkeoloji Müzesi'nin Türkiye'nin çok önemli arkeoloji müzelerinden biri olmasına rağmen ziyaretçi sayısının son derece az olmasının nedenlerine bakıyoruz. 

Bursa'da turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm hem de Büyükşehir Belediyesi'nin müzeleri var. Bu müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz. Müzelerin öncelikle bakım ve onarım işlerini hızla yapıp daha sonra da ziyaretçi sayılaımı artırarak kentteki kültür ve turizm hareketine bir katkı sunsun arzusundayız. Tarihi eserlerimizi müzelerimizde fızîken korumaktayız, ama buradaki değerleri, nadide...