02 / 05 / 2024

bursa teleferik hattı güzergahı

bursa teleferik hattı güzergahı

Vali Münir Karaloğlu; Bursa 'da logo tamam sıra turizm atağında hızlandırıyoruz. Teleferik hattını yeniledik ve çalışmalar bittiği zaman dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olacağız.

Bursa teleferik hattı 4 ayda 450 bin yolcu taşıdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayının başında hizmete alınan teleferik, 4 ayda 450 bin yolcu taşıdı. Yılda 350 bin olarak konulan yolcu hedefinin 4 ayda 450 bin gerçekleşerek 150 bin aşıldı.

Bursa Teleferiği 31 Mart'ta çalışmaya başlayacak!

Dünyanın en uzun mesafeli hava taşıt aracı olan Bursa Teleferiği 31 Mart Pazartesi günü deneme seferlerine başlayacak. Teferrüç- Kadıyayla-Sarıalan arasındaki 4 bin 980 metre uzunluğundaki güzergahta seferler yapılacak...

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Bursa'da iptal edilen metro hattı ihalesinde yeni gelişme!

Danıştay tarafından iptal edilen Bursa metro hattı ihalesi aynı firmaya yeniden ihale edildi. İhale tutarı  1 milyar 950 milyon 628 bin TL oldu. 

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi.

Bursa T2 tramvay hattında çalışmalar hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem projesi olan T2 tramvay hattında, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılmasından sonra çalışmalar başladı.

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi dün gerçekleştirildi.

Bursa Kent Meydanı Terminal tramvay hattında çalışmalar yeniden başlıyor!

Bursa T2 hattı ikmal ihalesinin ilk etabı 5 Ağustos’ta yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanıp, yer teslimi yapılmasından sonra  T2 hattında inşaat tamamlama işlerine hemen başlanacak.

Bursa Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır!

Bursa Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla projelendirilen ve Mayıs ayında yapılan protokolle yapımı üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilen Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır...

Bursa Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

31050 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Bursa'daki "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı"nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak.

Dubai'ye yüksek hızlı teleferik hattı geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’de yüksek hızlı teleferik hattı inşa edilecek. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcunun taşınabilecek...

Bursa'nın metro hattı uzunluğu 114 kilometre çıkacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı Alinur Aktaş, ulaşım ile alakalı müjdeleri verdi. Aktaş, 54 kilometrelik metro hattının 114 kilometreye çıkacağını söyledi.

bursa teleferik hattı güzergahı Haberi

bursa teleferik hattı güzergahı


ATEŞTE AÇAN LALE 

Ateşte açan lale motifinin Bursa'nın logosu olarak seçildiğini hatırlatan Vali Münir Karaloğlu, Osmanlı İmparatorluğuna kurucu başkentlik yapan Bursa'nın mottosunun ise "Ulu Şehir" olarak belirlendiğini açıkladı. Baştan tartışmalara sebep olan ancak benimsenmeye başlayan yeni logo ise şehrin dört bir yanında sergileniyor. 


TARİHİ ŞEHİR İSTANBUL'A 45 DAKİKALIK KOMŞU OLACAK 

Bursa'da logo tamam sıra turizm atağında hızlandınyoruz. Teleferik hattını yeniledik, çalışmalar bittiği zaman dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olacağız. Bursa'nın çok güzel trekking parkurlan var. 2 bin kilometre uzunluğundaki Sadağ Kanyonunun levhalama çalışmalan devam ediyor. İznik Gölü çevresinde İznik Ultra Maratonu gerçekleştiriliyor. Bu maraton için geçen yıl dünyadan 350 atlet geldi. Tarihi yapılan yenileniyor. 


Günübirlik turlar çok yaygın, turistlerin konaklaması için de çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu. Sağlık turizminde de Bursa'nın İstanbul ve...