02 / 07 / 2024

Bursa yeni araştırma merkezi

Bursa yeni araştırma merkezi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uludağ Üniversitesinde (UÜ), sektöre yetişmiş eleman kazandırmak adına yeni araştırma merkezi inşa edecek. 

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Esenyurt Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru 20 Nisan 2023!

Esenyurt Üniversitesi akademik personel bünyesine yeni Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi ekleyeceğini açıkladı. Son başvuru 20 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine yeni poliklinik binası inşa edildi!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine 37 milyon lira yatırımla 95 poliklinik ve 56 destek ünitesine sahip yeni poliklinik binası inşa edildi. 

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin zemini mi kaydı?

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Seyrantepe'deki yeni hastane binasında ‘zemin etüdünün yapılmamasından kaynaklı taban kayması' yaşandığı ve bu sebeple açılmadığı ileri sürüldü...

Yeni Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2020 Haziran'da açılacak!

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın İstanbul’daki en büyük yatırımlarından biri olan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni binası hakkında bilgi verdi...

Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına taşınıyor!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, mart ayında açılan yeni binasına bugün taşınıyor.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi taşınırken büyük vurgun! 

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binasına taşınması esnasında aralarında diyaliz makineleri bulunan 10 milyon TL değerine sahip malzemeyi çalıp, sattıkları iddia edilen hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.

CHP, Yeni Havalimanı'nda yaşananlar için araştırma komisyonu önerdi!

CHP, İstabul Yeni Havalimanı'nın inşaat çalışmalarının başladığı tarihten bu yana yaşanan iş kazalarının nedenlerinin tespit edilmesi amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi...

TAI'den Bursa'ya araştırma merkezi yatırımı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uludağ Üniversitesinde (UÜ), sektöre yetişmiş eleman kazandırmak adına yeni araştırma merkezi inşa edecek. 

SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni otopark!

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kazandırılacak olan otoparkta çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Yeni Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sona doğru!

Kamuoyunda "Taksim İlkyardım" olarak bilinen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, depreme dayanıklı ve modern şekilde inşa edilen binasıyla Nisan 2018'de hizmet vermeye başlayacak.

Ordu'ya yeni eğitim ve araştırma hastanesi geliyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, zorlu bir kamulaştırma sürecinden sonra ODÜ eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımına en kısa sürede başlanacağını açıkladı.

Bursa yeni araştırma merkezi Haberi

Bursa yeni araştırma merkezi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni yapılacak olan araştırma merkezi ile yürütülecek projelerde yarı zamanlı çalışacak öğrenciler, mezun olduktan sonra hem TAI hem de sektörde faaliyet gösteren diğer firmalarda çalışabilecekler.

TAI'nin Teknik Danışma Kurulu üyesi UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ulcay şunları söyledi;  TAI'ye tahsis edilen alanda inşa edilecek merkezin projesinin çizildiğini belirterek, gelecek yaza kadar yapımının tamamlanacağını ve hizmete gireceğini dile getirdi. 

Ulcay, merkezde uzay ve havacılık bölümlerinin yanı sıra elekronik, makine ve endüstri gibi bölümlerden yaklaşık 200 öğrencinin yarı zamanlı çalışabileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"TAI, öğrencilerimizi bu merkezde istihdam edecek ve sektöre yetişmiş eleman kazandıracak. Uzay ve havacılık sektörü Eskişehir, Bursa, Konya, Kayseri, Ankara ve İzmir'de gelişiyor. Dolayısıyla bu sektöre eleman yetişmesi lazım....