27 / 04 / 2024

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.



Yükseköğretim Kurulu YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, tahsis edilen sekiz yüz araştırma görevlisi kadrosu, yirmi devlet araştırma üniversitesine "öncelikli alanlar" kapsamında altı yüz yirmi dört, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki yirmi beş üniversiteye yüz, öncelikli alanlarda uzmanlaşan on dokuz üniversiteye yetmiş altı olarak kaydedildi.

Bu süreçte, yirmi devlet araştırma üniversitesi olan Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Bursa Uludağ, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Karadeniz Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik üniversiteleri ile  İzmir  Yüksek Teknoloji Enstitüsü için toplam altı yüz yirmi dört araştırma görevlisi atama sayısı tahsis edildi.

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

Buna göre öncelikli alanlarda uzmanlaşan Abdullah Gül, Akdeniz,  Ankara  Sosyal Bilimler, Eskişehir Osmangazi, Eskişehir Teknik, Galatasaray, Gaziantep, İstanbul Medeniyet, Karabük, Kocaeli, Niğde Ömer Halisdemir, Ondokuz Mayıs, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Sivas Bilim ve Teknoloji, Süleyman Demirel, Tekirdağ Namık Kemal ve Tokat Gaziosmanpaşa üniversitelerine de uzmanlık alanlarında ilave dörder araştırma görevlisi kadrosu verildi. Bu kapsamdaki on dokuz üniversiteye toplam 76 kadro tahsis edilmiş oldu.

YİRMİ BEŞ ÜNÜVERSİTEYE YÜZ KADRO ALIMI

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere de ihtisaslaşma alanlarında ayrıca lisansüstü eğitim yaptırılmak üzere ilave dört araştırma görevlisi kadrosu verilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda Aksaray, Artvin Çoruh, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis Eren, Burdur Mehmet Akif, Çankırı Karatekin, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hitit, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir Ahi Evran, Munzur, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Muş Alpaslan, Osmaniye Korkut Ata, Recep Tayyip Erdoğan, Siirt, Uşak ve Yozgat Bozok üniversitelerine ihtisas alanlarında ise lisansüstü eğitim için ilave dört araştırma görevlisi alınacak.

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

MEB KPSS şartı aranmadan Aşçı Yardımcısı alımı ilanı yayınladı!


Geri Dön