25 / 07 / 2024

Bursa yerel özellikleri ile dönüşecek

Bursa yerel özellikleri ile dönüşecek

Bursa'nın geleceğinin tartışıldığı "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nde, 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa'nın kendine has özellikleriyle geleceğe taşınması vurgulandı

Bursa Karaağız'da tesise verilen yapı ruhsatı durduruldu!

Bursa’nın Karaağız bölgesinden yapılması planlanan biyokütle enerji santralının yapı ruhsatı yerel halktan gelen tepkiler üzerine durduruldu. Bölge sakinleri santralın bölgeye vereceği zarara dikkat çekmek için 322 gündür nöbet tutuyor.

Bursa Soğanlı, kentsel dönüşümle değerlendi!

Yatay şehirleşmenin örnek projeleri arasında yer alan Soğanlı Kentsel Dönüşümü, sosyal donatı alanları, mimari ve teknik özellikleri ile de Bursa’nın yükselen değeri oldu.

Osmangazi'nin projeleri Bursa'ya vizyon kazandırıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler Bursa'ya büyük bir vizyon kazandırıyor. Türkiye'de birçok yerel yönetime örnek olan projeler şehrin çehresini değiştiriyor. 

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

Bursa Nilüfer'de yapı ruhsatında peyzaj zorunlu oldu!

Nilüfer Belediyesi, inşaat ruhsatı alımına peyzaj projesi zorunluluğu getirdi. Uygulama ile birlikte yerel yönetimlere örnek olmak ve Bursa genelinde domino etkisi yaratmak amaçlanıyor.

Bursa modern konutlarıyla kabuk değiştiriyor!

Sanayinin başkentlerinden Bursa, son yıllarda modern şehircilik yolunda attığı adımlarla öne çıkıyor. Kentin batısında markalı konut, ofis ve AVM projeleri yükselirken, kentin doğusu da yerel yönetimlerin öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşüm projeleriyle kabuk değiştiriyor.

Bursa'da kentsel dönüşüm şart!

‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin yenisi Bursa’da gerçekleşti. Toplantıya katılan yerel yönetim ve gayrimenkul sektörü temsilcileri tarım, sanayi ve turizm şehri Bursa’da inşaat sektörünün de büyüme gösterdiğine dikkat çekti.

Bursa büyük bir projeyle kentsel dönüşüme girmeli!

Akademik Odalar Birliği'nde yapılan genel kurula yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve oda başkanları olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Bursa için en önemli şeyin kentsel dönüşüm olduğunu belirtildi.

Bursa'nın riskli bölgelerine kentsel dönüşüm neşteri!

Bursa'nın önemli bölümü deprem riski altında. Riskin azaltılması için başta büyükşehir belediyesi olmak üzere yerel yönetimler kolları sıvadı... Dünya gazetesi yazarı Ömer Faruk Çiftçi'nin yazısı...

Bursa'da kentsel dönüşüm için durdurma kararı!

Bursa’da kentsel dönüşüm için başlatılan ve riskli binaların yenilenmesine ilişkin 0,50 emsal artış kararı, yerel mahkemece durduruldu.

Bursa'daki plansız yapılaşma şehrin silüetini etkiledi!

Bursa'nın silüeti bozuldu Tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyaya nam salan Bursa'da, son yıllarda artan betonlaşma sebebiyle tarihi yapılar görünmez oldu. Şehrin sembollerinden Ulu Cami, adeta kayboldu.

Bütünşehir Yasası ile Bursa'nın çehresi değişiyor!

Türkiye'nin en büyük dördüncü kenti olan ve önemli sanayi havzaları arasında yer alan Bursa'da yerel yönetimlerin vizyonları kentin geleceğini şekillendirmek açısından kritik bir eşikte duruyor.

Yeşil başkent adayı Bursa yerel özellikleri ile dönüşecek!

Bursa'nın geleceğinin tartışıldığı "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nde, 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa'nın kendine has özellikleriyle geleceğe taşınması vurgulandı

Bursa yerel özellikleri ile dönüşecek Haberi

Bursa yerel özellikleri ile dönüşecek

Rönesans Gayrimenkul ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nde Bursa'nın geleceği tartışıldı. Bursa'nın sanayi birikimi, nüfus artışı, deprem riskleri, termal ve turistik potansiyeli, kentsel dönüşüm uygulamaları gibi konuların öne çıktığı zirvede 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa'nın kendine has özellikleriyle geleceğe taşınması gerektiği vurgulandı 


Odağını "Yeşil Şehirler" olarak belirleyen Türkiye'de kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak adlandırüan "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin üçüncü durağı Bursa oldu. DÜNYA Gazetesi ve CNBC-E işbirliğinde, Rönesans Gayrimenkul ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla düzenlenen zirve, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katüımıyla gerçekleşti. Zirvenin diğer sponsor firmaları arasında gayrimenkul pazarının öne çıkan firmalarından Sur Yapı, mutfak ve banyo ekipmanları başta...