24 / 07 / 2024

bursa Yunuseli Kanalı çalışmaları

bursa Yunuseli Kanalı çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer çayının bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi için yapılan Yunuseli kanalını ıslah ediyor.

TOKİ Burdur ve Bursa kuralarında geri sayım başladı! Bu habere hemen bakın

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ'nın kura sonuçlarında sıra Bursa ve Burdur var. “İlk Evim, İlk İş Yerim” içeriği gereği bin 116 konutun yer alacağı Burdur için kura çekimi merakla sonuçlanması bekleniyor. www.toki.tv adresinden veya resmi YouTube kanalından canlı yayınlanacak

Müfit Aydın: Kanal İstanbul Türkiye'nin prestij projelerinden!

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin prestij projelerinden olacağını kaydetti.

Bursa Kanal İnegöl'de istinat duvarı çalışmaları tamamlandı!

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan Kanal İnegöl projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde istinat duvarının inşaatı tamamlandı. 

Kanal İstanbul'un ticaret hacmi ne kadar?

Bursa'da metro hattı temel atma töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye son olarak Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

Kanal İnegöl projesi için düğmeye basıldı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kanal İnegöl’de çalışmalar başladı. Projenin 2021 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Yunuseli Havaalanı'nın arazinin akıbeti merak ediliyor!

Bursa'nın şehir merkezinde bulunan Yunuseli Havaalanı'nın bulunduğu arazinin havaalanı statüsünden çıkarılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsmail Tatlıoğlu: Kanal İstanbul'un kamu kaynakları ile finansa edilmesi doğru değil!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...

İsmail Tatlıoğlu: Kanal İstanbul Projesi'ne itirazımız var!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu düzenlediği basın toplantısında gündemden düşmeyen Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Bursa'da 413 bin metrekarelik alan imara açıldı!

Bursa, Osmangazi, Yunuseli Mahallesi'ndeki 413 bin metrekarelik alan imara açıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm takası!

Bursa Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılı kentsel dönüşüm projesi başlatan Osmangazi Belediyesi, yeni projedeki daireleri şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sahasına taşıyıp, lojmanlarla takas edecek.

bursa Yunuseli Kanalı çalışmaları Haberi

bursa Yunuseli Kanalı çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer çayının bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi için yapılan Yunuseli kanalını ıslah ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli kanalının kot farkının hafriyat çalışmalarıyla ortadan kaldırıldığını belirterek, 30 metrelik yol üzerinden gelen vatandaşların Yunuseli Bulvarı’na geçerek, buradan da Mudanya’ya kolaylıkla ulaşabileceğini söyledi.


Büyükşehir sınırlarındaki 25 dereyi ıslah eden Büyükşehir Belediyesi, il merkezinden geçen Gökdere, Hacivat ve Nilüfer çaylarının kollarında ıslah çalışmasının yanında çevre düzenlemeleri ile dere kenarlarını güzelleştiriyor. Nilüfer çayının bir kolu olan ve 1925- 1926 yıllarında ovada yaşanan sel baskınlarının önüne geçmek için yaptırılan Yunuseli kanalındaki ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarının önemli bir kısmı tamamlandı. Kanal ile halen kullanılan yol arasındaki kot farklılıkları da tamamen ortadan kaldırılırken, bölgeye önemli bir...