29 / 04 / 2024

Bursada 5. kent sempozyumu

Bursada 5. kent sempozyumu

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği ( TMMOB ) İl Koordinasyon Kurulu ( İKK ) tarafından bu yıl 5 'incisi düzenlenen "Kent Sempozyumu" başladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı! Marmara Bölgesi'ndeki 5 kent diken üstünde!

Yurt genelinde meydana gelen orta ölçekli depremler, vatandaşları maalesef tedirgin etmeye devam ediyor. Son zamanlarda bilim insanları tarafından yapılan uyarılar giderek artıyor.

Küçükyalı Sahil Kent 4 Sitesi'nde 5 milyon 550 bin TL'ye 2+1!  Yeni proje!

Anadolu yakası sahil hattında hayata geçirilen Sahil Kent 4 Sitesi'nde fiyatlar 5 milyon 500 bin TL'den başlıyor. Sahil Kent 4 Sitesi'nde yer alan konutların teslimlerinin 2024 yılının Aralık ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Meteoroloji 5 kent için şiddetli fırtına alarmı! O saatlerde dışarı çıkan yandı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş farklı şehir için kuvvetli fırtına uyarısı verdi. Nisan ayının başında, hava durumu insanlar tarafından büyük bir merakla takip edilirken, Meteoroloji yetkilileri ardı ardına kuvvetli fırtına uyarıları yayınladı. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.

Moskova'da elit konut fiyatları artıyor!

Dünya genelinde elit konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Rusya'nın Moskova kentinde elit konut fiyatları en yüksek 5 kent arasında yer alıyor.

Elazığ’da 5 bin aile için konteyner kent kuruluyor!

Elazığ’daki depremin ardından Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE, kamu kurumları ve diğer yardım kuruluşlar tarafından ilk etapta 5 bin ailenin geçici barınması için konteyner kent kuruluyor.

Kent içi raylı sistemlere 7,5 milyar liralık bütçe!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından aralarında İstanbul banliyo hatlarının iyileştirilmesi, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları metro bağlantılarının da bulunduğu kent içi raylı sistemlere 7,5 milyar lira bütçe ayrıldığı açıklandı.

Ağrı Tekstil Kent 5 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ağrı'da yapımına başlanan Ağrı Tekstil Kent, işsizlikle anılan şehirde 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Geleceğe yön verecek 5 mega kent!

Dünyanın geleceğine yön verecek 5 mega kentin inşası sürüyor. Malezya, Çin, Kazakistan gibi ülkelerde yer alan kentlerin  ofis, rezidans ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. 

İyi bir kent planlama sürecinin 5 adımı!

İmpo İmar AŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, iyi bir planlama için gözönüne bulundurulması gereken 5 adımı anlattı...

Başkent Emlak Konutları kampanya 2018!

Daire fiyatlarının 669 bin TL'den başladığı Başkent Emlak Konutları'nda kampanya kapsamında çok cazip indirim yapılıyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 dubleks ve 6+1 dubleks daire yer alıyor. 

Fransız solu Sosyalist Parti'nin genel merkezi 45.5 milyon avroya satıldı!

Fransız solu Sosyalist Parti'nin başkent Paris'teki tarihi genel merkez binası 45,5 milyon avroya satıldı. Genel merkez binası Fransız solunun "son kalesi" olarak gösteriliyordu. 

TOKİ'den Kuzey Ankara Kent Girişi'ne 5 ticaret merkezi!

Kuzey Ankara Kent Girişi 1 Adet Camii , 5 Adet Ticaret Merkezi , 2 Adet Soyunma Birimi, Peyzaj ve Rekreasyon Alanları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Bursada 5. kent sempozyumu Haberi

Bursada 5. kent sempozyumu

Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) "Kent Suçları ve Kent Mücadelesi" temasıyla düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Soğancı, TMMOB'un, demokratik bir Türkiye'nin yaratılması çalışmasını bütünsel bir yaklaşımla geliştirmek ve sürdürmek kararı inancı içerisinde olduğunu belirtti.Birliğin çalışmalarını bilimin ve tekniğin ışığında, bilim insanlarının yol göstericiliğinde ve 60 yılı aşkın birikimiyle yürütmeye kararlı olduğunu vurgulayan Soğancı, şunları kaydetti: "Birliğimiz, mesleki ve sosyal-kültürel alanda bugün sayısı 400 binleri aşan ülkemizdeki mimar, mühendis ve şehir plancılarını temsil ediyor. Onların hak ve çıkarlarını, halkımızın hak ve çıkarları temelinde korumak, geliştirmek ve mesleki sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak ve mesleki birikimlerini toplum yararına kullanmalarının zeminini yaratmakla görevlidir. Bu amaçla da meslek alanlarıyla ilgili gelişmelerin ve politikaların, sosyal ve siyasal, ekonomik ve kültürel...