24 / 05 / 2024

bursada dağ evlerinin çatıları uçtu

bursada dağ evlerinin çatıları uçtu

Marmara bölgesinde etkili olan lodos, Bursa’nın dağ içlerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Bursa’nın dağ ilçelerinde şiddetli lodos ağaçları devirdi, çatıları uçurdu.

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Almanya’da 100 metre uzunluğundaki bir sokağı satın alan Türk, orada oturanlara bir yazı yolladı ve 3 Mayıs tarihine kadar evlerinin önünü satın almalarını, yoksa kendisinin yolu kapatacağını söyledi. 

Adıyaman'da afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumu TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan bazı köylerde yaşanan afet neticesinde yapılan afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi verdi. 

Elazığ'daki köy evlerinin akıbeti ne oldu?

2020 Ocak ayında Elazığ'da gelen deprem sonrasında kent genelinde deprem konutlarının inşası devam ediyor. Bazı ilçe merkezlerinde yer alan vatandaşlar ise köy evlerinin temel atılacağı günü merak ediyor. 

Hatay Arsuz'da fırtına mağduru aileye yeni ev yapıldı!

Hatay Arsuz'da çıkan fırtınada prefabrik evlerinin çatısı uçan aileye, bir hayırsever yeni ev inşa ettirdi.

Malatyalı depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmasını bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve Malatya’da ağır hasar aldığı sebebiyle evleri yıkılan depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmadığını ve yetkililerin ise bilgi vermekten kaçındıklarını ileri sürdü. 

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Elazığ'da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elazığ'da seferberlik ilan eden TOKİ, depremde evleri yıkılan ve isimleri kurayla belirlenen vatandaşlara yeni evlerinin anahtarlarını teslim etmeye başladı...

Muğla'da yıkım şikayeti!

Muğla'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 katlı binanın yıkımı sırasında 3 katlı apartman ile yanındaki tek katlı müstakil evlerinin zarar gördüğünü iddia edildi.

bursada dağ evlerinin çatıları uçtu Haberi

bursada dağ evlerinin çatıları uçtu

Bursa’nın dağ ilçelerinde şiddetli lodos ağaçları devirdi, çatıları uçurdu.Marmara bölgesinde etkili olan lodos, Bursa’nın dağ içlerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Bursa-Göynükbelen yolu üzerinde bulunan cam ağaçları rüzgara dayanamayarak devrildi. Seferışıklar Mahallesi’nde de ağaçtan yapılma bir samanlığın çatısı çöktü. Keles ve mahallerinde de rüzgarın etkisiyle bazı evlerin çatıları uçtu. Bugün etkisini kaybeden lodos yerini yağmura...