29 / 04 / 2024

Bursada Unesco listesine giren dünya miras listeleri

Bursada Unesco listesine giren dünya miras listeleri

Bursa'nın tarihi ve kültürel varlıklarının, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne girişinin yıl dönümü nedeniyle "UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü" etkinliği düzenlendi.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girdi!

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Böylece, Türkiye'den listeye dahil edilen alan sayısı 16 oldu.

Kayseri Talas'daki yıkık dökük binalar ayağa kaldırılıyor!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu," UNESCO listesine aday olmak için çalışmalarımız hız kazandı. Yıkık dökük binalar ve sokakların tamamının ayağa kaldırılarak turizme kazandırılmasını arzuluyoruz." dedi.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

İzmir'deki tarihi yapılar Unesco'nun listesine girebilir!

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir İzmir'deki tarihi yapıların Dünya Kültür Mirası listesine girebilme şansının olduğunu söyledi, "Bu durumda yakın bir gelecekte dünyanın gözü İzmir’e çevrilebilir'' dedi.

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO listesine girdi!

Bonn kentinde gerçekleşen 39. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Komite toplantısı,Türkiye'den Efes ve Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin "Dünya Kültür Mirası" listesine alınıp alınmaması konusu da görüşüldü.

Mevlüt Çavuşoğlu:3 Haziran'da yapılacak oylamada Efes UNESCO listesine dahil edilecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, bu konuda seferberlik ilan ettiklerini ve her şeyin yolunda gittiğini belirtti.

Beçin Kalesi UNESCO kalıcı listesine girmeye hazırlanıyor!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Bursada Unesco listesine giren dünya miras listeleri Haberi

Bursada Unesco listesine giren dünya miras listeleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, etkinlik kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) organize edilen "Dünya Mirası Olmak, Sorumluluklar, Beklentiler" konulu panel öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'nın artık dünyanın ortak değeri olduğunu söyledi.


Altepe, Bursa'nın, Osmanlı Devleti'nin kurucu başkenti olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:


"Bursamızın sahiplenilmesi, korunması, geleceğe taşınması, burada yapılacak çalışmalar ve gerçekleştirilecek projeler artık bir 'dünya mirası' olarak ortak çalışılacak. Birleşmiş Milletler'in kültür birimi olan UNESCO ve uzmanlar heyetiyle birlikte bu çalışmalarımızı sürdürmüş olacağız. Bursa tabii ki özellikli bir şehir ama Bursamızın en önemli özelliği, bir tarih başkenti oluşu. Özellikle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması, kültür ve medeniyetlerin beşiği olması ama bunun yanında da en önemli özelliği Osmanlı'yı kuran kent olması. Kurucu kent ve Osmanlı'nın da ilk...