02 / 05 / 2024

bursanın yerli tramvayı

bursanın yerli tramvayı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk üretimi yapılan yerli tramvay ‘ipekböceği’, Makine Mühendisleri Odası’ndan da tam not aldı

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Vivo'dan vergisiz telefon müjdesi!

Türkiye'de vergisiz telefon alma hakkının yerli üretim ve montajı teşvik etmek amacıyla verilmesi planı kapsamında vivo, Y Serisi modelleriyle gençlere uygun fiyatlı seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

İşte Vestel’in en pahalı televizyonu! 10 Şubat 2023 fiyat listesi…

Vestel’in en pahalı televizyonu belli oldu. Televizyon alacakların yerli markalar arasındaki ilk tercihlerinden Vestel’in o televizyonunun fiyatı belli oldu. İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi…

İlk yerli otomobil satışa çıktı! Fiyatını duyanlar buz kesti! TOGG’u beklerken o geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde yollarda olacağını açıklamasının ardından vatandaşlar TOGG'un satışa sunulmasını beklerken yerli elektrikli araç RKS A1'in sağladığı avantajlarla dikkatleri üstüne topladı.

Petrol müjdesi! Terörden arındırılan bölgede bulundu

Enerji ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamak isteyen Türkiye, petrol sahalarını bulmaya devam ediyor. Terörden temizlenen Şırnak adeta petrol sahası. İşte tüm detaylar...

OPPO A55'ler kaçırılmayacak fiyatlarla indirimde! 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Cep telefonu piyasasının yerli oyuncusu ve Türkiye’de üretilen OPPO A55 için yeni bir indirim kampanyası başladı. OPPO A55 isteyenler için 22 Eylül 2022 fiyat listesini sizin için araştırdık.

44. Yapı Fuarı başladı!

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında bulunan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörünün, yerli ve yabancı temsilcilerin iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bugün başladı...

44. Yapı Fuarı yarın başlıyor!

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında yer alan inşaat sektörünün, yerli ve yabancı temsilcilerin iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul yarın başlıyor. 

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadiyle ilgili ilçe sakinlerinden tepkiler gelmeye başladı...

Asya’nın Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

yerliaracom Sözcüsü Dr. Arzu Aydın, "Yerli teknoloji şirketlerine pozitif ayrımcılık, ihracat desteği, küresel stratejik işbirlikleri, vergi indirimi, yatırım teşviki, arazi tahsisi, gümrük muafiyeti gibi birçok farklı araçlarla yatırımlar teşvik edilmeli." dedi.

Euroclear Bank'ın yabancı kurumsal ve yabancı fon müşterileri kira sertifikalarını alıp satabilecek!

Euroclear Bank, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nda (MKK) yabancıların yerli borçlanma araçları piyasasında yatırım yapmasına kolaylık sağlayacak "Omnibus" tipte saklama hesabı açtı. 

Kovid-19 salgını yerli markalar için fırsat yaratabilir!

Başkent Üniversitesinin araştırmasına göre, Türkiye'de Kovid-19 salgını sonrasında yerli marka almanın kendilerini mutlu edeceğini söyleyenlerin oranı kadınlarda yüzde 62,9, erkeklerde yüzde 44,7 oldu.

Fed: Trump’ın ticaret savaşları ABD’yi vurdu!

ABD Merkez Bankası (Fed) araştırmasında, ABD Başkanı Trump’ın yerli sanayiyi koruma adına getirdiği yeni tarifelerin ABD’de iş kaybına ve yüksek fiyatlara sebep olduğu tespitinde bulunuldu.

bursanın yerli tramvayı Haberi

bursanın yerli tramvayı

Tramvayın test sürüşünü yapan Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, çalışmaları ‘başarılı’ bulduğunu ve yerli tramvayın Bursa’yı mahcup etmediğini söyledi.


Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart ve yönetim kurulu üyeleri, ipekböceğini BURULAŞ tesislerinde test etti. İbrahim Mart, ‘İpekböceği’ni başarılı bulduklarını söyleyerek, “İlk yerli tramvayın test sürüşünü de yaptık. Bizi mahcup etmedi. Türkiye’de mühendisler açısından güvenlik çok önemli. Bursa’nın bu tramvay projesi, Türkiye’deki teknolojinin gelişimine katkı sağlaması bakımından da çok önem taşıyor” diye konuştu.

Mart, projeyi bilgisayar ortamındaki yazılım sürecinden bu yana takip ettiklerini vurgulayarak, bu kez yerinde inceledikleri tramvayın Bursa için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Gerekli incelemeleri yaptık, bu aracın güvenlikle ilgili de sorunu olmaz” dedi.


“Tramvay uluslararası standartlarda” 

Bursa’nın ilk yerli tramvayının üretiminde görev yapan Büyükşehir Belediyesi...