25 / 05 / 2024

Butik projeler mahalle hayatı

Butik projeler mahalle hayatı

Büyük konut projeleri her geçen gün artarken, şehrin merkezindeki butik projeler ise kişiye özel tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Mahalle hayatını yaşatan butik projeler, şehrin merkezinde A plus yaşamın keyfini sunuyor...

Konut sektöründe az katlı butik projeler dönemi!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, pandemi süreci ile birlikte son yıllarda gayrimenkul geliştiricilerinin az katlı butik projelere yöneldiğini değerlendirdi...

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Mesa'dan 3 yeni proje!

Konutta artan fiyatlar ve alım gücündeki düşüş, proje hacimlerini de etkiliyor. Toplam 8,3 milyar TL'lik yatırıma devam ettiklerini dile getiren Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, önümüzdeki dönemde butik projeler üreteceklerini vurguladı.

CVS Hava Kent'ten İstanbul Havalimanı çevresine yeni projeler!

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, İstanbul Havalimanı çevresinde Arnavutköy projesi gibi butik projeler geliştirmeye devam ediyor...

Yapıtaş İnşaat butik ve özel projeler geliştiriyor!

Butik ve özel projeler geliştirmeye devam eden Yapıtaş İnşaat 2013 yılında Mehmet Sami Akbülbül, Esat Akbülbül, Ömer Akbülbül ve dedeleri Aziz Bayraktar`ın ortaklığıyla kuruldu.

Emlak Konut mahalle ölçeğinde dönüşüm projeleri inşa edecek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kentsel dönüşüm uygulamalarının önümüzdeki 15-20 yıl inşaat sektörünün büyüme ivmesine katkı sağlayacağını açıkladı. Kurum, kentsel dönüşümde hedefimiz mahalle ve kent ölçeğinde bütüncül projeler üretmek dedi.

Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması'nda ödül alacak projeler belirlendi!

İller Bankası A.Ş tarafından düzenlenen Mahalle Tasarım Fikir Yarışmasında son aşamaya gelindi.

Ergün Turan: Kayabaşı'nda mahalle kültürü canlanıyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, toplumda dayanışma kültürünü yaşatma arzusunun olduğunu, mahalle konseptinde projeler geliştirdiklerini söyledi.

İnşaat şirketleri butik projelere yöneldi!

İnşaat sektöründe son 15 yılda milyonlarca konut üretildi. Bu konutların yaklaşık 2,5 milyonu stokta kaldı. Bu nedenle inşaat şirketlerinde büyük projeler yerine butik projelere yöneliş söz konusu.

Manisa Köprübaşı'nda hangi projeler hayata geçirilecek?

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılında Köprübaşı’nda hayata geçireceği projeler, Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Rahmi Erdem ve MASKİ Sorumlusu Enver Çetin tarafından mahalle muhtarlarına anlatıldı.

Pana Yapı, Bağdat Caddesi’nde butik projeler ile ev sahibi yapıyor!

Konut üretiminde Türkiye’nin en büyük ilk 20 inşaat şirketi arasında yer alan Pana Yapı, kentsel dönüşüm alanındaki uzmanlığını Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirdiği butik projeleri ile pekiştiriyor.

Akzirve, Harbiye’de butik otel projesine başladı!

Akzirve, yatırımlarına kararlılıkla devam ediyor. Portföyünde yer alan çok önemli lokasyondaki araziler üzerinde özellikli yapılar kurmak üzere projeler geliştiren Akzirve’nin, İstanbul Harbiye’de inşa edeceği butik otel projesinin temeli atıldı.

Türk inşaat şirketleri Rusya'daki yatırımlarını raftan indirecek!

Türk turizmi ve inşaat sektörü Rusya krizinin çözülme yoluna girmesini sevinçle karşıladı. Özellikle zengin Ruslar'ın ilgisini çeken 'butik' projeler üreten inşaat şirketleri raftaki yatırımlarını indirmeye hazırlanıyor.

Butik projeler mahalle hayatı Haberi

Butik projeler mahalle hayatı

İstanbul’un merkezinden uzak konumda olmasına rağmen sosyal donatıları ve lüks imkanlarıyla büyük konut projeleri, yeni cazibe merkezlerine dönüştü. Çok katlı bloklarda yaşamın getirdiği birçok lüks, mahalle yaşamını bitirdi, şehrin merkezinden uzak noktalarda yer alan sitelere göçü başlattı. Sitelerde yaşam fazlalaştıkça, mahalle hayatına duyulan özlem de bir o kadar artıyor. Binlerce insanın yaşamasına olanak tanıyan projeler, bir yandan da insanları yalnızlaştırıyor. Mahalle kültürünün getirmiş olduğu komşuluk ilişkilerinden uzaklaştırıyor, atalarımızın “Ev alma komşu al” sözünü mazide bırakıyor. Bir yandan da okul, hastane, banka, çarşı, iş yeri gibi mekanlardan uzaklaştırıyor. Büyük konseptli projelerin farklı artıları olsa da, butik konseptte tasarlanan konut projeleri ise o sıcacık mahalle yaşamını sunuyor. 1987 yılından beri İstanbul Anadolu yakasında yaptığı konut projeleriyle adından söz ettiren Aydoğan İnşaat’ın...