27 / 04 / 2024

Büyük İzmir Körfezi projesi çed onayı

Büyük İzmir Körfezi projesi çed onayı

İZMİR Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak, üç yıldır onay bekleyen ÇED raporu Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Rapor 10 gün askıda kalacak, görüş ve itirazlar alınacak.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Büyük Körfez Projesi ile hedef yüzülebilir Körfez!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği yatırımlarla İzmir Körfezi'nde büyük bir dönüşümü gerçekleştirirken, yaşama geçireceği Büyük Körfez Projesi ile de hedefini "Yüzülebilir Körfez" olarak belirledi.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

İzmir Büyükşehir'in 2016 bütçesi 4 milyar 485 milyon TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçesi onaylandı. Geçen yıla göre yüzde 15.2’lik artışın öngörüldüğü bütçede 248 proje için 2.8 milyar liralık yatırım ayrıldı. 2016 bütçesinde aslan payını yine ulaşımın oldu.

'Büyük Körfez Projesi hızlandırılmalı!'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Çandarlı Limanı'yla ilgili adımların da atılmasını, Alsancak'ta aşılan özelleştirme krizinin ardından Büyük Körfez Projesi'nin hızlanması gerektiğini söyledi.

İzmir Limanı’nın planına Büyükşehir’den de olumlu görüş geldi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca 2012’de kruvaziyer ve yük limanı olarak ikiye ayrılan İzmir Limanı’nın yeni imar planına Büyükşehir’den de olumlu görüş geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden parklara 2 milyon TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk uygulamasını Ocak ayında Balçova Şehit Teğmen Akın Akın Parkı’nda hayata geçirdiği ve büyük beğeni toplayan yeni nesil çocuk parklarını kentin diğer noktalarında da yaygınlaştırmak için çalışmalara başladı

Dünyanın en büyük vinçleri İzmir Petkim Limanı'na getirildi!

İzmir Aliağa’daki Petkim Limanını 28 yıllığına APM Terminals İzmir işletecek. 450 milyonluk yatırımla APM Terminals İzmir; en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecek olan dünyanın en büyük vinçlerini Çin’den getirdi.

İzmir'in en büyük ilk karma projesi: Point Bornova AVM!

Dünyaca ünlü mimarlık ofisi HOK imzası taşıyan ve her bir detayını incelikle düşünüp hayata geçirilen Kavuklar Bornova projesi İzmir’in en büyük ilk karma projesi olma özelliğini taşıyor.

İzmir'deki büyük projeler neden sürekli sekteye uğruyor?

İzmir Büyükşehir'in son yıllarda yaptığı büyük projelerin tamamına yakınında gecikmeler yaşandı. Geç de olsa tamamlanan bazı projelere de ortaya çıkan eksiklikler damga vurdu.

Büyükşehir Belediyesi, Çiğli TOKİ Evleri'ni kurtardı!

İzmir'in Çiğli ilçesindeki, kayma tehlikesi yaşayan TOKİ Evleri bölgesinde ikinci etap çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 8.5 kilometreyi bulan uzunlukta fore kazık çaktı. İşte ayrıntılar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 20 köye muhtar ofisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da ihtiyacı olan köylere ibadethane ve muhtar ofisi yapımını sürdürüyor. İlk etapta 20 köye muhtar ofisi, 6 köye cami, 1 köye de cemevi yapımına başlandı.

Büyük İzmir Körfezi projesi çed onayı Haberi

Büyük İzmir Körfezi projesi çed onayı

İZMİR Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak, üç yıldır onay bekleyen ÇED raporu Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Rapor 10 gün askıda kalacak, görüş ve itirazlar alınacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, 'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi' ÇED raporunu 16 Haziran günü yaptığı toplantıda yeterli buldu. İzmir'de tartışmalara neden olan, üç yıldır beklenen 'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi' ÇED olumlu kararı için geri sayım bu tarihte başladı. Ancak İnceleme ve değerlendirme sürecini sona ermesinin ardından Bakanlık, DSİ Genel Müdürlüğü, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nin de...