30 / 04 / 2024

Büyük Kumla Barajı ne zaman biter

Büyük Kumla Barajı ne zaman biter

Gemlik İlçe Merkezi'nin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılanması için temeli 6 Temmuz 2013 yılında atılan Büyük Kumla Barajı'nın 2016 Ekim ayında hizmete gireceği açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Büyük projelere Ünal Akpınar öncü olacak!

Alanında dünyanın en uzun sulama tüneli olan Şanlıurfa tünelleri, Kirazlı Köprü Barajı gibi büyük projeler, Ünal Akpınar AŞ imzasını taşıyor.

Silvan Barajı Türkiye'nin 2.en büyük barajı olacak!

Diyarbakır'da 200 bin kişiye istihdam sağlayacak, 2,5 milyon dönüm araziyi suyla buluşturacak.Yeni GAP Eylem Planı'nın en büyük projesi olan ve yaklaşık 7 milyar liraya mal olacak...

Hatay Büyük Karaçay Barajı inşaatında heyelan meydana geldi!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yapımı devam eden Büyük Karaçay Barajı inşaatında dolgu çalışmaları sırasında meydana gelen heyelanda, 2 kişi toprak altında kaldı.

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli atılmış!

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Turgut Özal tarafından atılmış. 21 ay sonra su alımına başlanması hedeflenen baraj yapımına, su kanallarıyla birlikte 8 milyar lira harcanacakmış.

1984 yılında Büyükçekmece Gölü baraj haline getirilecekmiş!

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılacakmış. Göl, 10 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş. 42 ayda tamamlanacak projeyle İstanbul'un su problemi yarı yarıya giderilecekmiş.

1983 yılında Büyükçekmece Barajı'nın yapımı ihaleye çıkarılmış!

1983 yılında Büyükçekmece Barajı'nın yapımı ihaleye çıkarıldı. 1987 yılında baraj tamamlandığında İstanbul'un su sorunu kalmayacak. Büyükçekmece Gölü'nün denizle irtibatı kesilerek, 14 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş.

Akdaş Beton büyük projeleri yakın markajına aldı!

İnşaat tünel kalıp sistemi, konvansiyonel kalıp, baraj, tünel, minare kalıbı, endüstriyel kalıp, duvar kalıbı, kolon kalıbı ve özel tasarım kalıp üreten Akdaş, rotasını büyük projelere çevirdi.

Türkiye’nin 3. büyük köprüsünün inşaatı tamamlandı!

Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü 33 aylık bir çalışma sonunda tamamlandı. Atatürk Barajı üzerine kurulan köprü Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak..

Büyük Kumla Barajı 2016 Ekim'de hizmete girecek!

Gemlik İlçe Merkezi'nin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılanması için temeli 6 Temmuz 2013 yılında atılan Büyük Kumla Barajı'nın 2016 Ekim ayında hizmete gireceği açıklandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi artırma tesisi çalışmalarını sürdürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU’nun kaynak sularıyla çevrenin korunmasına yönelik Geri Kazanım Suyu ve Yuvacık Barajı’ndan Sapanca Gölü’ne su verilmesi yönündeki çalışmaları ulusal medya temsilcilerinin ilgisiyle karşılandı.

Reyhanlı Barajı Türkiye'nin en büyük dolgu barajı olacak!

Türkiye'nin "en büyük dolgu barajı" olan Amik-Afrin Projesi Reyhanlı Barajı'nda 30,8 metrelik setin 10 metresi yapıldı. İnşaatına 2010'da başlanan barajın fiziki gerçekleşmesi yüzde 47,49'a ulaştı...

Bio İstanbul projesinde büyük değişiklik ne? Açıklıyoruz!

Bio İstanbul el mi değiştiriyor? Bio İstanbul yönetimi mi değişiyor? Başakşehir’de Sazlıdere Baraj Gölü kenarında hayata geçirilen Bio İstanbul projesindeki büyük değişimi Emlakkulisi.com, Bio City - Artaş - EPP- TOKİ ortaklığından önce açıklıyor!

Büyük Kumla Barajı ne zaman biter Haberi

Büyük Kumla Barajı ne zaman biter


Gemlik İlçe Merkezi'nin yanı sıra Küçük Kumla, Büyük Kumla, Karacaali, Narlı, Kurşunlu, Umurbey ve Engürücük Mahallelerinin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılanması için temeli 6 Temmuz 2013 yılında atılan Büyük Kumla Barajı'nın 2016 Ekim ayında hizmete gireceği açıklandı. Yılda 15,49 milyon küp su basacak olan barajın Gemlik tarihinin en büyük yatırımı olduğu vurgulandı. 55 Milyonluk Büyük Kumla Baraj Yatırımının, 36 Milyon Liralık İçme Suyu İsale Hattı ve 24 Milyon Liralık Arıtma Tesisi ile destekleneceği ifade edildi. Büyük Kumla Barajı yapımı kapsamında ayrıca Yan Dere Derivasyon yatırımı 30 Milyon Lira tutarken, kamulaştırmalar için de 15 Milyon Lira harcandığı kaydedildi. Toplamda 160 Milyon Liralık devasa yatırım hız kesmeden devam ediyor. Gemlik ilçe Merkezinin yanı sıra 8 büyük...