05 / 05 / 2024

Büyük Mecidiye Camii

Büyük Mecidiye Camii

Estetik ve zarafetleriyle İstanbul siluetine mührünü vuran 100 önemli camiyi anlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. imzalı rehber kitapta, hem camiilere ilişkin A’dan Z’ye bilgi hem de hikayeleri yer alıyor

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mahallelilerden kentsel dönüşüme karşı çıkan mal sahiplerine tebligat gönderildi...

Haydar Ali Yıldız: Taksim Camii büyük bir ihtiyacı karşılayacak!

Taksim Camii projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Büyük bir gayretle, emekle yapımına devam ediliyor." dedi.

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ümraniye Büyük Cami için açılan beton alım ihalesi iptal edildi!

Ümraniye’de inşaatı devam eden Büyük Camii’nin inşaatında kullanılmak üzere açılan hazır beton alım ihalesi ödenek yetmediği için iptal edildi.

Büyükçekmece İbrahim Sancak Camii'nin inşaatı tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'ye sembol bir yapı daha kazandırdı.

Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması istenilen Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle hayata geçirilen proje Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yer alacak.

Ordu Ulucami'ye büyükşehir dokunuşu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada kentteki Ulu Camii etrafında meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacaklarını belirtti.

Taksim Camii projesine büyük destek!

Taksim’de inşa edilmesi planlanan cami projesine kamuoyundan büyük destek geldi. Proje stanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Bursa Kültürpark Cami'ye büyükşehir eli değdi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı daha yaşanabilir ve kalite kenti haline getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Bursa’nın gözbebeği Kültürpark’taki Kültürpark Camii’nde ihtiyaç duyulan düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Bursa'daki 4 asırlık cami büyükşehirle hayat buldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce tarihi ve kültürel miras yatırımları çerçevesinde orijinaline uygun olarak restore edilen 4 asırlık Tahtalı Köyü Camii, tekrar hizmete açıldı.

İşte dünyadaki en büyük ve görkemli 30 camii!

Dünyanın en güzel ve en iyi mimariye sahip camileri sizler için derlendi. İşte kapladıkları alan ve kapasitelerine göre dünyanın en büyük ve ihtişamlı camileri...

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami Ramazan'da açılıyor!

Pınartepe Mahallesi'nde yapımında son aşamaya gelinen Yahya Çavuş Camii'ni denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimarisi ile fark yaratacak olan cami Ramazan ayında bölge halkımızın ibadetine açılacaktır" dedi.

Gorna Oryahovitsa-Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii açıldı!

Bulgaristan’ın Gorna Oryahovitsa kentinde yaptırılan cami törenle ibadete açıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: "Biz tüm ibadethaneleri Allah'ın evi olarak görür, tüm inançlara saygı duyarız" dedi.

Büyük Mecidiye Camii Haberi

Büyük Mecidiye Camii


Sanat tarihçisi Berica Nevin Berberoğlu’nun eserinden bazı camiileri sizin için seçtik.



SULTANAHMET CAMii


SON OSMANLI ŞAHESERi


Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında Sultan 

I. Ahmed tarafından Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa’ya inşa ettirilmiş. Sultanın en büyük amacı, o zamana kadar yapılmış camiilerin en büyüğünü ve en güzelini yapmak, özellikle de Ayasofya’yı geçerek daha görkemli bir yapı inşa ederek kulluğunu kanıtlamak. Yapının mimari ve sanatsal açıdan dikkat çeken en önemli yanı, 20 bini aşkın 50 farklı lale deseninden oluşan İznik çinisiyle bezenmesi.




SÜLEYMANiYE CAMii


DEPREMiN YIKAMADIĞI EŞŞiZ YAPI


Süleymaniye Camii, bir külliye olarak Kanuni Sultan Süleyman adına, 1550-1557 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Mimar Sinan’ın “Kalfalık eserim” dediği camii, klasik Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biridir. Yapımından günümüze dek İstanbul’da yüzü aşkın deprem gerçekleşmesine karşın, camiinin duvarlarında...