03 / 05 / 2024

Büyükçekmece hakkında bilgi

Büyükçekmece hakkında bilgi

1985 yılında heyelan bölgesi olan Gürpınar'da 2 katlı bina yapılmasına izin verilmesine rağmen, kaçak olarak yapılan 8-9 katlı blokların duvarları çatlamış ve toprağın kaymasını önlemek için yapılan istinat duvarlarının hepsi çökmüş.

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Büyükçekmece'de riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, söz konusu yıkımlar hakkında açıklama yaptı.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Sarıyer-Büyükçekmece arasına 100 kilometrelik tünel ağı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini açıkladı. Buna göre, Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometrelik tünel ağı kurulacak.

Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyükçekmece'nin imar planlarında sona gelindi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Celaliye, Kamiloba, Güzelce ve Kumburgaz imar planlarında sona gelindiğini belirtti.

Büyükçekmece yerinde dönüşümle modernleşiyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yerinde dönüşüm uygulaması hakkında ilçe genelinde yapmış olduğu bilgilendirme toplantıları meyvelerini vermeye devam ediyor.

Hadımköy-Büyükçekmece'deki altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Hadımköy trafiğini yüzde 30 oranında rahatlatacak olan ve Büyükçekmece Belediyesi'nin altyapı çalışmalarını tamamladığı yollarda sona gelindi.

Mudanya - Büyükçekmece feribot seferleri başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı açıklamada Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden karar çıktığını ve yakında Mudanya – Büyükçekmece arasında da deniz otobüsü seferlerinin başlayacağını müjdeledi.

1999 yılında Büyükçekmece'ye Akmerkez!

1999 yılında Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece'de E-5 kenarında Belediye İşhanı'nın bulunduğu yere, 2.1 trilyona, Akmerkez benzeri 16 kat yüksekliğinde ikiz kulelerden oluşan bir alışveriş merkezi inşa edecekmiş.

1996 yılında Büyükçekmece'de 2.900.000.000 liraya daire!

Reşat Altın'ın 7 milyon 464 bin liraya satıldığı 1996 yılında, Büyükçekmece'de inşa edilen Sibakent'te bulunan daireler ortalama 2 milyar 900 milyon liraya (388 adet altın parasına) satılacakmış.

1993 yılında Büyükçekmece'de metrekaresi 800.000 liraya arsa!

Reşat Altın'ın 988 bin 736 liraya satıldığı 1993 yılında, Büyükçekmece Mimarsinan'da E-5'e 10 metre cepheli, yüzde 30 imar durumlu arsalar metrekaresi 800 bin liradan satılacakmış.

Büyükçekmece hakkında bilgi Haberi

Büyükçekmece hakkında bilgi



İstinat duvarlarının hepsi çöktü


Büyükçekmece kayıyor


  Heyelan bölgesi olan Büyükçekmece yakınlarındaki Gürpınar Köyü'nde, sekiz-dokuz katlı apartmanlarda başlayan çatlamaları önlemek amacıyla yapılan istinat duvarlarının hepsi çöktü.

   En çok 2 katlı bina yapılmasına izin verilmesine rağmen, Gürpınar'daki kayma bölgesinde, yapılabildiği kadar kat çıkıyor.




Büyükçekmece kayıyor


     İSTİHBARAT SERVİSİ


   İSTANBUL Büyükçekmece yakınlarındaki, Gürpınar Köyü, ''heyelan'' bölgesi olduğu halde, burada inşa edilen 8-9 katlı dev blok apartmanlarda başlayan çatlamalar ve toprağın kaymasını önlemek için yapılan duvarın çökmesi, bölgede bir ''felaket uyarısı''...