28 / 07 / 2024

büyükşehir belediyeleri afet ve acil durum planları

büyükşehir belediyeleri afet ve acil durum planları

Afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetler kapsamındaki yatırımlar için belediyeler belli bir bütçe hazırlayarak gerekli önlemleri alıyor. Peki, afet ve acil durumlarda yapısal önlemler nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı 'Felaket Kurtarma Merkezi' kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehire ait olan verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak ve bir sorun karşısında anında müdahale etmek için Felaket Kurtarma Merkezi projesini hayata geçirdiğini açıkladı. Olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet gibi durumlarda kurum faaliyete ge

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihaleleri meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen ihalelere katılan bir firmaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Büyükşehir imar koordinasyon toplantısı gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyeleri ile birlikte her ay gerçekleştirilen imar koordinasyon toplantısını, İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Sakarya Büyükşehir’den afet yönetim altyapısına katkı!

AKOM’da devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Olası bir afet durumunda planlama ve koordinasyon Afet Koordinasyon Merkezimizden sağlanacak.

Sakarya'da afet bölgelerinde imar izni Büyükşehir’de!

Başkan Toçoğlu’nun başkanlık ettiği oturumda 62 madde karara bağlandı. Meclis üyeleri, Afete Maruz Bölgeler için imar planı düzenlemesini içeren madde kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne imar izni verdi.

Sakarya Büyükşehir’e afet yetkisi geliyor!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 14 Aralık Pazartesi günü toplanıyor. Mecliste, Bakanlar Kurulu’nu ‘Afete Maruz Bölge Kararı’ aldığı bölgeler ile ilgili gündem maddesi görüşülecek. İşte toplantının ayrıntıları...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri'ne yeni hizmet binası!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt; Ankara yolu üzerinde yapımı tamamlanan Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Afet Koordinasyon Merkezi olarak hizmet verecek olan binanın inşaatının tamamlandığını belirtti

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Ankara Büyükşehir Belediyesi İstasyon Caddesi'ne çözüm projeleri üretti!

Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri, günde 100 bin aracın 4.5 kilometrelik İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini bitirmek için düğmeye bastı. Trafik sorununu ‘alternatif’ yol ile aşmayı amaçlayan belediyeler, 2 proje üzerinde duruyor.

Anayasa Mahkemesi: AVM'lere büyükşehir yetkisi Anayasa'ya aykırı değil!

Anayasa Mahkemesi, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesini büyükşehir belediyeleri yetkisine bırakan kanun düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

büyükşehir belediyeleri afet ve acil durum planları Haberi

büyükşehir belediyeleri afet ve acil durum planları

Afet ve acil durumlarda yapısal önlemler!

Afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetler kapsamındaki yatırımlar için büyükşehir belediyesi bulunan illerde büyükşehir belediyesinin gerçekleşen en son yıl bütçe giderinin en az binde biri oranında ayrılan ödenek ve diğer illerde ise il özel idaresinin gerçekleşen en son yıl bütçe giderinin en az yüzde biri oranında ayrılan ödeneğin harcanmasına ve ayrılan ödenek ile gerçekleştirilecek olan işler için bu idarelerce hazırlanan ve Başkanlıkça uygun görülen yatırım projelerinin kapsamının belirlenmesine ilişkin usul ve esasları yönetmelik ile belirleniyor.


Bu kapsamda alınacak yapısal önlemler: Tehlikenin olası etkilerini azaltmak veya önlemek adına, yapılacak herhangi bir fiziksel yapım ya da yapılar veya sistemlerin tehlikeye dayanaklılığı için  gerekli mühendislik uygulamaları olup; barajlar, taşkın setleri, tsunami bariyerleri, depreme dayanıklı yapılar...