16 / 05 / 2024

büyükşehir belediyesi çevre temizlik vergisi oranları

büyükşehir belediyesi çevre temizlik vergisi oranları

Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerlede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

Ordu Büyükşehir Belediyesi 112 konutu satışa çıkarıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'yla birlikte hayata geçirdiği 112 konut satışa sunuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden yeni sosyal alan!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Daire Başkanlığı, Vali Ozan Caddesi üzerinde bulunan kayalık alanda bölgeye rahat nefes aldıracak yeşillendirme ve yürüyüş yolu yapmak için çalışma başlattı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Kaynarca'ya anaokulu!

Malatya genelinde gerek fiziki, gerek araç gereç ve gerekse de çevre düzenlemesi ve yeşillendirme faaliyetlerinde eğitime büyük destekler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kaynarca’da yaptırdığı Ana Okulu’nu bitirme aşamasına getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne hafriyat kontrolü için tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolünde yaptırım uygulama yetkisini, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devretti, yetkililer, yeni uygulamayla, zaman kaybının da önleneceğini söylediler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne hafriyat için tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolünde yaptırım uygulama yetkisini, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devretti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden hafriyat kamyonlarına takip!

Çevre kirliliğinin yanı sıra görüntü kirliliğinin de önüne geçilmesi için yoğun gayret gösteren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hafriyat Alanı dışına dökümleri önlemek için hafriyat kamyonlarını uydudan takip edecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ndan hafriyat uyarısı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı firma yetkililerine hafriyat ve moloz dökümüyle ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce belirlenen yerler dışında döküm yapılması durumunda cezai işlem uygulanacağı bildirildi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden inşaat atıkları açıklaması!

Hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atıkları ve bitkisel atık yağlar konusunda denetim yetkisinin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na verilmesi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi...

Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne Çevre Yönetim Birimi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan müracaatlar sonrasında Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesi alan Ordu Büyükşehir Belediyesi, artık çevre ile ilgili kendi çalışmalarında tüm kontrolleri yapabilmeye yetkili olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Plant Ödülleri'nde 3 ödül aldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, peyzaj ve süs bitkiciliği alanında verilen “Plant Ödülleri” kapsamında Japon Parkı, İstanbul Çevre Yolu Düzenlemesi ve Huzur Bahçeleri ile 3 ödül birden aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi cürufları yol yapımında kullanmaya başladı!

Yeni yolların alt yapısında demir-çelik fabrikalarının atık malzemesi olan demir cürufunu kullanmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan özellikle Aliağa ve Foça’da yaşanan önemli bir çevre sorununun çözümüne katkı sağlıyor.

büyükşehir belediyesi çevre temizlik vergisi oranları Haberi

büyükşehir belediyesi çevre temizlik vergisi oranları

Büyükşehir belediyelerinde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisi ödeniyor.


Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerlede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?


Büyükşehir Belediyelerinde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi

2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin beşinci fıkrasına göre, büyükşehir belediyelerinde çevre temizlik vergisi, diğer belediyelerde uygulanan çevre temizlik vergisi tutarları % 25 artırılarak hesaplanacaktır. Buna göre büyükşehir belediyelerinde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1. Grup

1. Derece 2.875

2. Derece 2.250

3. Derece 1.875

4. Derece 1.500

5. Derece 1.250


2. Grup

1. Derece 1.875

2. Derece 1.375

3. Derece 1.112

4. Derece 875

5. Derece 750


3. Grup

1. Derece 1.250

2. Derece...