02 / 05 / 2024

büyükşehir emlak vergisi oranları

büyükşehir emlak vergisi oranları

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi büyükşehir ve normal yörelerde farklı tarifelerde uygulanıyor. İşte emlak vergisi oranı büyükşehir tarifesi...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 41 konutu satışa çıkardı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait gayrimenkulleri satışa çıkardığını duyurdu. Emlak İstimlak Daire Başkanlığı, satışa çıkardığı 41 konutun ihalesini 17 Aralık’ta gerçekleştirecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden OSB yatırımcılarına yer tahsisi!

Samsun'da, yatırımcılara vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi, döviz ve dövize endeksli kredi gibi desteklerin verileceği ilçelerde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılarına Samsun Büyükşehir Belediyesinin yer tahsis edeceği belirtildi.

Selçuk Çalık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Şube Müdürü oldu! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Şube Müdürlüğü görevine Selçuk Çalık getirildi. 

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Denizli Büyükşehir'den evi yanan vatandaşa yeni ev jesti!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ilçesinde psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edilen emlakçı oğlu tarafından evi ateşe verilen 65 yaşındaki Feride Ağan'a yeni ev hediye etti.

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi 2017!

Çevre temizlik vergisi oranları, büyükşehir belediyesinde zamlı olarak tahsil ediliyor. Peki, büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi 2017 ne kadar?

Hatay Büyükşehir projeleri MIPIM'e damga vurdu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olan MIPIM’de Hatay’a çağ atlatacak projelerini tanıtıyor.

Kocaeli Büyükşehir üç ilçede 15 konut satacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından 15 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek Encümen Toplantısında 15 adet konutun satışı gerçekleştirilecek.

Trabzon Büyükşehir'den vergi borcu uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlardan alacaklı olduğu içme suyu ve atık su borçları ile emlak, ilan-reklam ve çevre temizlik vergileri dâhil tüm vergiler, harçlar ve ücretlerin yapılandırılmasının sonlanmasına 9 gün kaldı.

Emlak vergisi büyükşehir belediyesi sınırlarında 2 kat fazla ödeniyor!

Emlak Vergisi konusu yaklaşık 24 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Sahip olunan gayrimenkullerin büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde bulunması durumunda, yüzde 100 artırımlı Emlak Vergisi ödemek gerekiyor.

Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi!

2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerleede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

büyükşehir emlak vergisi oranları Haberi

büyükşehir emlak vergisi oranları

Emlak vergisi oranı büyükşehir!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi büyükşehir ve normal yörelerde farklı tarifelerde uygulanıyor. Büyükşehir emlak vergisi oranları normal yörelerdeki emlak vergisi oranlarından yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Buna göre yeni büyüşehir belediyesi olan illerde ve il mülki sınırları içinde olan yerlerde 2015 yılından itibaren emlak vergisi oranları “yüzde 100 artırımlı” olarak uygulanacak.


Örneğin daha önceki yıllarda, Denizli'de yer alan 200 bin TL'lik değere sahip ev için 200 TL ödenirken; 2015 yılından itibaren aynı ev için ödenecek emlak vergisi 400 TL olacak.


Peki büyükşehirlerde yer alan arazi, arsa ve binalar için hangi oranda vergi alınıyor?


Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


İlk taksit ödemelerinin 31 Mayıs'ta sona ereceği emlak...