18 / 05 / 2024

Büyükşehir Leventteki villa sorunlarına el koydu

Büyükşehir Leventteki villa sorunlarına el koydu

İstanbul'un en lüks semtlerinden Levent'in eski sakinleri ile işyerlerindeki sakinler arasındaki gerilime Büyükşehir Belediyesi el koydu.

Kayseri Büyükşehir ihalesinde flaş gelişme: Başkan yardımcısı istifa etti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Mart’ta kapalı ihale usulü ile tanesini 100 bin liraya sattığı villa parsellerinden alan AKP’li Talas Belediye Başkan Yardımcısı İlker Sülev görevinden istifa etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde villa parseli satışında yolsuzluk iddiası!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 221 adet villa parselini tanesi ortalama 100 bin TL’den toplamda 22 milyon TL’ye toplu olarak satışa sundu. Bu villa parsellerinden belediyenin neredeyse 40 milyon TL zarar ettiği ileri sürüldü...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 22 milyon TL'ye sattı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 10 Mart günü toplu satışla Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na 2 ay ödemesiz ve 18 taksite bölerek sattı. Belediyenin tek tek satmak yerine toplu satışla 22 milyona sattığı parsellerden 40 milyon TL zarar ettiği iddia edildi.

Ankara Büyükşehir'den 3.3 milyon TL'ye satılık 3 villa!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Çayyolu'ndaki 3 tripleks villayı ihale ile satıyor. İhale 1 Mart 2018 tarihinde yapılacak..

Aydın Büyükşehir ve Söke Belediyesi arasında imar kavgası!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile "imar kavgası" çıkararak dikkatleri başka yöne çektiği ve Kuşadası'ndaki heyelan bölgesinde villa yapmak isteyen Kuşadalı bir işadamına imar izni verdiği iddia edildi.

Büyükşehir Levent'teki villa sorunlarına el koydu!

İstanbul'un en lüks semtlerinden Levent'in eski sakinleri ile işyerlerindeki sakinler arasındaki gerilime Büyükşehir Belediyesi el koydu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Altunizade'ye 168 villa!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, Altunizade'de inşa edeceği villalar için temel kazımına başlamış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi 'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Altunizade'de villa!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, Altunizade'de inşa edeceği villalar için temel kazımına başlamış. 50 dönümlük arazide inşa edilecek 168 adet prestij villa, 60 ile 70 milyar lira arasında satılacakmış.

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Kadifekale'de yapılanma olmayacak!

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, "evlerimizi yıkıp villa yapacaklar" iddialarına yaptığı açıklamada, bölgenin arkeolojik sit alanı olduğunu ve konut ya da ticari yapılanma olmayacağını belirtti.

Büyükşehir, Kadifekale için garanti verdi!

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'evlerimizi yıkıp villa yapacaklar' İddlalan üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre İzmir Büyükşehir, Kadifekale için garanti verdi!

İzmir Büyükşehir: Kadifekale'de bina yapılmayacak!

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, oradaki eski evlerin yıkılıp yerlerine villa yapılacağı iddiaları üzerine bir açıklama yayımladı...

İzmir Büyükşehir’den Kadifekale açıklaması!

Kadifekale’deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, "evlerimizi yıkıp villa yapacaklar" iddiaları üzerine açıklama yaptı: "Alan üzerinde konut ya da ticari bina yapılması söz konusu değil.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Agora'ya yıllık 900 bin TL'lik nakdi destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi kentteki kazılara destek amacıyla yıllık 900 bin TL'lik nakdi yardımda bulunacak

Büyükşehir Leventteki villa sorunlarına el koydu Haberi

Büyükşehir Leventteki villa sorunlarına el koydu

Milyonlarca dolar değerinde mülklerin ve ünlü markaların yer aldığı Levent Çarşısı'nın etrafında dükkânlara izin verilirken, arka kısımlarda konutlar da yer alabilecek. Ayrıca dış temsilcilik, konsolosluk ve elçilik birimleri de yer alabilecek.


Türkiye'nin ilk toplu konut projelerinden biri olarak 1947 yılında inşa edilen Levent, 1975 yılından sonra başlayan değişim sonrasında zengin sınıfın tercih ettiği semt haline dönüştü. Milyonlarca dolar değerindeki müstakil evlerin yer aldığı bölge, lüks marka ve ofislerin de yoğunlaştığı alan oldu. Ofis ve dükkanlarla iç içe yaşamaya başlayan Levent'in eski sakinleriyle yeni gelen işyerleri arasında gerilimler de yaşandı.  


2008'de SİT alanı olarak belirlenen alandaki evler imara kapatıldı. Bahçeli ve merkezi konumuyla değeri katlanan yapılar, ünlü markalar için cazip hale geldi. Konutların çıkarılması gerektiğini savunan yeni yerleşimcilerle eski ev sahipleri...