02 / 05 / 2024

Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerini nasıl etkiledi

Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerini nasıl etkiledi

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Büyükşehir Yasası'nın ilçe belediyelerini mali ve idari anlamda zor durumda bıraktığını savundu.

Melih Gökçek'in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor!

Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve halen kullandığı Dikmen'deki dubleks konutlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor.

Ankara Büyükşehir, 4 ilçede konut, iş yeri ve arsa satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Çubuk, Sincan ve Mamak'ta yer alan arsa, mağaza ve konutları satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'deki o ihale ile ilgili detaylar...

Büyük İstanbul depreminde kaç bina hasar alacak?

Olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde deprem sonucu kaç binanın yıkılıp kaçının hasar alacağına yönelik araştırma gerçekleştiriyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 ilçeye Tarım Müdürlüğü binası!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın, Halkapınar, Derbent, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde ilçe Tarım müdürlüğü binası inşa edecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Eşrefpaşa Hastanesi açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın sosyal medya hesabından dile getirdiği Eşrefpaşa Hastanesi’nin satılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Erzurum Büyükşehir'den Pasinler'e 15 bin 250 metrekarelik termal tesis!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin turizmini çeşitlendirmek amacıyla 15 bin 250 metrekare büyüklüğündeki alanda Pasinler Termal Tesisleri'ni inşa edecek.

Bursa Büyükşehir'den Gelemiç'e mahalle konağı!  

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in kırsal Gelemiç Mahallesi’ne mahalle konağı kazandırdı.

Bursa Mudanya’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Mudanya’daki parklanma sorununun çözümü için bazı proje hazırlıklarına başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan stadyumu başka bir yere taşıyıp, bu alana yer altına iki katlı otopark, üst kısma ise ayrıcalıklı bir yaşam alanı inşa edecek.

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Denizli Büyükşehir'den İnceler'e yeni sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Bozkurt'un İnceler Mahallesi'nde kısa bir süre önce inşaatına başladığı sosyal tesis ve pazar yerini tamamladı.

Gaziantep Büyükşehir'e yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’na verilen Yeşil Bina Sertifikası’nı teslim aldı.

Gaziantep Büyükşehir'den 33.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil'e bağlı Özgürlük ve Belkıs Mahallelerindeki 2 arsayı satıyor. İhale 21 Kasım'da gerçekleşecek...

Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerini nasıl etkiledi Haberi

Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerini nasıl etkiledi

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Büyükşehir Yasası'nın ilçe belediyelerini mali ve idari anlamda zor durumda bıraktığını savundu.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaptığı açıklamada; "Büyükşehir Yasası'nın ilçe belediyelerini mali ve idari anlamda zor durumda bıraktı. Biz, Aydın'ın harcanmamış paralarının harcanması için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bunun mücadelesini veriyoruz. Büyükşehir Yasası hem idari hem de mali yetkileri ilçe belediyelerinden aldı. İdari yetki elinizde olmazsa ilçe belediye başkanı olarak hiçbir şey yapma şansınız görünmüyor. Biz 15 belediye meclis üyesiyle tartışarak karar alıyoruz, ancak uygulamaya geçemiyoruz. Park yapamıyorsunuz, kat artıramıyorsunuz, imar planını uygulayamıyoruz. Dolayısıyla bunların tamamı Büyükşehir Belediyesi'nin elindedir. Büyükşehir, sıkıntılı ada bazlı çalışmalar yaptığı için maalesef dışarıdan gelecek yatırımcıları kesiyor. Belediyenin borcu 15 milyonu geçti. Bu kısıtlı imkanlara rağmen, 3 bin metrekarelik...